Duppe er rett og slett en ganske tykk hvit saus, blandet med stekefettet fra flesket. Husmannskosten bærer preg av at menneskene levde et tøft liv med hardt fysisk arbeid og trengte fet, energirik mat
sett på poteter til kokingstek flesket på begge siderSausen lages på fettet som er igjen etter steking av flesket, direkte i pannenrør inn mel og spe med melk, pass på så det ikke blir klumper
Mor og tre barn gikk forbi Kafeen en sommer dag og skiltet medfleskogduppe lyste mot oss. Vi benket oss rundt et bord med store forventninger til retten som skulle komme og vi var nesten som Elling, ihvertfall mor
Fleskogduppemed div. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk til passe tykk saus. Tilbehøret kan varieres etter hva man vil og hva man måtte ha for hånden
Duppe er egentlig hvit saus med stekefett fra flesket, men vi pleier å ha det hver for seg. Det var ikke vanskelig, og liksom-trønderen spiste opp hver smitt og smule så jeg regner med at det kunne måle seg med svigermoren hans sin versjon også
Fleskogduppe er tradisjonell norsk husmannskost - smakfull, enkel og rask. Her er den danske varianten - sprøstekt fleskmed persillesaus - og den lille vrien med persillesaus gjør smaksmessig en stor forskjell, synes jeg
Skikkelig digg dipp til potetgull og grønnsaker med stekt flesk. Rødløk får noen minutter i kjele med smør og brunt sukker før det blandes sammen med rømme, smøreost og gressløk
Ha på masse sukker og dra geleen av og skjær i biter, hele tiden med masse sukker. Fleskmed drinkmix. Om du vil ha lag med forskjellige farger må du bruke noen dager for hvert lag må være tørt
Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
En gammel klassiker når blomkålen skal høstes er å servere den med hvit saus ogflesk. Siden jeg er født og oppvokst i Østfold har jeg også vokst opp med disse tradisjonsrettene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.