Stek kjøttet i smør/olje/margarin i middels varm stekepanne. En bunt asparges. Stek asparges og tomater noen minutter i fettet fra kjøttet, og krydre med litt havsalt
Snu etter halv steketid. Når du skal kjøpe grønn asparges pass på at stilkene er friske og faste. Skjær eller knekk der asparges begynner å bli trevlete
Delikat hvit asparges med rustikk chorizo og aromatisk olje. Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei
Egg og asparges er kjempegodt sammen. Kok eggene i 6-8 minutter avhengig av størrelse og hvor bløtekokte du vil ha deRens aspargesen og stek den sammen med bacon eller chorizoServer med eggene og et godt dryss parmesan og avsluttningsvis pepper
Klem det hele litt sammen og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Disse innbakte aspargesene oppfyller alle disse kravene og jeg anbefaler at du hiver deg over de
Skrell aspargesen hvis det er nødvendig. Høvle fire av aspargesene helt tynt med en mandolin (eller en ostehøvel) og legg dem i kaldt vann så de får litt ekstra spenst
Dersom du skal steke, grille eller koke dem hele, må de skrapes. Grønn asparges er nettopp høstet inn. Ha halvt olje og halvt smør i stekepannen, stek løken blank, ha i en skvett hvitvin eller vann, og stek filetene til de ser gjennomstekte ut
Asparges kan faktisk spises rå, men jeg foretrekker å steke den noen få minutter med smakfull urtepesto og servere den sammen med en vellagret iberico og kald bernaise
Asparges sesong. Det er snart sesong for asparges, den er fra mai til slutten av juni. Tenkte jeg skulle dele en av mine favoritt oppskrifter med asparges, kjempegod å servere som snacks eller som en liten forrett