Boller med speltmel oppskrifter

Tone’s boller med en tvist

Tone’s boller med en tvist

Bland i kardemomme og speltmel (se tips). Sist gang jeg lagde kanelknuter/kanelboller så ble de litt tørre
Sukkerfrie boller med sjokoladepålegg

Sukkerfrie boller med sjokoladepålegg

Jeg hadde ikke speltmel nok til å følge oppskriften min helt, så dette ble på en måte en ny – igjen. Som noen av dere så på snap her om dagen, så lagde jeg boller fra egen bok tidligere denne uka
Luftige boller uten melk og sukker

Luftige boller uten melk og sukker

Jeg må bare dele disse gode og veganske bollene med dere. Fordel deigen i mindre klumper, tilsett ønsket antall rosiner, og rull små boller
BOLLER, KAKAO & PEISKOS

BOLLER, KAKAO & PEISKOS

I dag startet jeg dagen medboller, kakao og peiskos. Bland med en sleiv eller skje. Jeg tok utgangspunkt i disse enkle og proteinrike rundstykkene, men tilsatte litt søtning og gjorde et par justeringer i oppskriften slik at de boller istedenfor rundstykker
Veganske Boller/Lussekatter

Veganske Boller/Lussekatter

Ha gjerne rosiner i bollene eller pynt lussekattene med rosiner. Til 15-20 boller. 1 liter siktet speltmel 7 dl mandelmelk 200gr Berit Nordstrand`s rapskokos (smør) 2 1/2 dl sukrin gold (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker) 2 ts gurkemeie 3 ts kardemomme Slik gjør du. Ha i alle de andre ingrediensene og kjøres i kjøkkenmaskin ca 5 min med lav/middels styrke Ha plast og kjøkkenhåndkle over bakebollen og settes til heving i 1 1/2 time Etter heving har du litt mel på bordet, deigen på bordet og trill boller eller lag lussekatter. #boller #lussekatter #vegan #vegansk #vegetarfamilie #kos #luciadagen 15-20 boller. 1 liter siktet speltmel. ca 5 min med
Sukkerfrie boller med sjokoladepålegg

Sukkerfrie boller med sjokoladepålegg

Jeg lagde boller fra egen bok i forrige uke, og det er ikke så ofte jeg gjør faktisk. Jeg synes bollene passer perfekt med pålegg som f
Sunne boller med sjokoladekrem

Sunne boller med sjokoladekrem

Kan jeg friste med disse. Å stille klokka er ikke forenelig med små barn gitt. Ca 180 – 200 g speltmel. Trill ut 9 boller og legg på et bakepapir, etterhev i ytterligere 40-45 min. Ca 180 – 200 g speltmel
Gulrotkake på speltmel med limeostkrem (verdens beste)

Gulrotkake på speltmel med limeostkrem (verdens beste)

Saftig og god med valnøtter og en syrlig limeostekrem med vaniljefrø i, kan ikke bli bedre. De jeg har bakt tidligere har vært okei, noen litt tunge, noen har vært for fluffy og noen har fått rårand inni, men ingen kan måle seg med denne høye kaken
Litt sunnere boller

Litt sunnere boller

) Med litt mer fiber og protein enn vanlige hveteboller. Varm melk sammen med smør til ca. ) I påskeferien er det jo mange som drar på fjellet, og hva er bedre enn ferske boller etter en lang skitur
Nå skal det bli andre boller!

Nå skal det bli andre boller!

I disse bollene hadde jeg havremel da det inneholder en god del mindre karbohydrater enn fint mel som nærmest kan sammenlignes med sukker da det gir en bratt blodsukkerstigning
Hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne

Søndag er lasagne dagen her i huset, så i dag deler vi en oppskrift på lasagne med hjemmelagede lasagneplater
Deilig lavkarbo lasagne

Deilig lavkarbo lasagne

Vi har erstattet lasagneplatene med aubergine. Visst du vil ha det uten kjøtt kan du erstatte kjøttet med feks bønner
Proteinrike søtpotet vafler: sunn helgekos

Proteinrike søtpotet vafler: sunn helgekos

Vafler er en favoritt hos meg, og disse proteinrike søtpotet vaflene er sunnere enn vanlige vafler, smaker i tillegg kjempegodt, og kan nytes med god samvittighet både til hverdag og helg
Grove vegetar pizzasnurrer fylt med spinat og ost

Grove vegetar pizzasnurrer fylt med spinat og ost

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på pizzasnurrer. Pizzasnurrer er enkelt å lage og praktisk å ta med seg som lunsj, turmat eller til for eksempel sommerfesten på jobben eller barnehagen
DET GROVE, SAFTIGE BRØDET

DET GROVE, SAFTIGE BRØDET

Så da startet jeg enda et nytt forsøk på å få til et brød som jeg er fornøyd med. Jeg har satt opp speltmel i parantes, jeg vet at mange helst spiser det