Brun lapskaus med svinekjøtt oppskrifter

Lapskaus i brun saus (restemat)

Hot chipotlesuppe med mørt svinekjøtt og chorizo. Når jevningen er blitt brun og fin, sper du på med varm kjøttkraft og tilsett løken
Lapskaus

Lapskaus

Bruker du storfekjøtt eller rått svinekjøtt, kan du lage brunlapskaus. Stek/brun terningingene i en stekepanne
Lapskaus

Lapskaus

Bruker du storfekjøtt eller rått svinekjøtt, kan du lage brunlapskaus. Stek/brun terningingene  i en stekepanne

Nikujaga-Japansk lapskaus

Når løken har begynte å bli gjennomsiktig (ikke brun) tilsett kjøttdeigen. Ha litt olje i en kjele som står på medium til sterk varme
INDISK SVINEGRYTE

INDISK SVINEGRYTE

Lapskaus i brun saus (restemat). Her kan jeg friste med en rimelig, god og supersunn indisk svinegryte med mye grønnsaker
OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK

OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK

Når du lager lys kraft, skal kjøtt og bein rett i gryten, til brun kraft brunes kjøtt/bein først,. Nå for tiden er kraftbasert mat umoderne og i ferd med å forsvinne fra norske menyer til fordel for fettbasert eller karbohydrat rik kost, og i form av buljongpulver og posemat fra Knorr og Toro
Belgisk lapskaus

Belgisk lapskaus

Brun i panne på sterk varme. Sammenlignet medlapskausen jeg er vokst opp med er det litt andre typer grønnsaker som brukes i den belgiske, for eksempel rosenkål som jo heter Brussels sprout på engelsk