Inspirert av Trines Matblogg fant jeg den perfekte oppskriften til en perfekt calzonedeig. De av dere som følger meg på Snapchat (Treningsfrue) vet jo også at jeg laget mit første Calzone her forleden
Oppskrift Calzonedeig. Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en smidig deig. Calzone betyr egentlig direkte oversatt fra italiensk "bukse"
Bland alle ingrediensene, men hold igjen litt av hvetemelet til du ser du får en fin deig. Og etter en lang dag på jobb er det godt med en deilig calzone
Empanadas lages vel vanligvis ikke med gjær, men med mørdeig. Calzone (innbakt pizza), piroger og empanadas er nesten det samme, de har bare forskjellig størrelse og forskjellige opphavsland
Calzone med kjøttdeig finner du her og her finner du en med skinke og pepperoni. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig
Pizzadeig. Start med å blande sammen alle ingrediensene til pizzadeig, bland godt sammen. Bak ut fire rektangler av pizzadeigen, smør på ketchup eller annen pizzasaus
Brett den andre halvdelen av deigen over og lukk calzonen ved å brette deigen innover fra den ene siden for så å brette det som allerede er brettet inn over på nytt
Jeg delte deigen i fire deler, men man kan fint lage mindre calzoner. Deigen skal ikke være klissete så det kan godt hende at du må ha i litt ekstra mel
Pizzadeig. Derfor falt valget på calzone. Når deigen er hevet tar du å ruller den utover benken. Alt fra stekt kjøttdeig, pepperoni, paprika, mais, også videre