For meg hører varm nybakt eplekake og høst uløselig sammen. Nå er de norske eplene å få kjøpt i butikkene, og de smaker så uendelig mye bedre enn de importerte
- Smelt smøret og ha så opp i fløten/melken. 6 egg400 gram sukker2,2 dl kremfløte eller h-melk150 gram smør450 gram hvetemel3 ts bakepulverEpler ( Jeg bruker 10 mellomstore epler - fyll med så mye eller så lite epler du ønsker. - Stek eplekaken midt i ovnen i 35 minutter
Eplekake hører virkelig denne årstiden til hvor man kan få tak i deilige Norske epler. Denne eplekaken er så enkel og utrolig god, elsket av store og små her i huset
Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen. Jeg har bakt mange gode eplekaker før, men hadde lyst til å prøve en oppskrift med vaniljekrem for jeg synes at det hørtes veldig godt ut
Da utvikler glutenet seg og den blir hard som stein når den er ferdigstekt. Kle en paiform (jeg brukte 26 cm) og la det gjerne stikke litt utenfor kantene