Fennikel. Kok opp vann med kyllingfond, legg fennikel i og la de små koke i ca. Legg skivene med fennikel i en ovnsfast form, ha over ½ dl med vannet du kokte de i og sprinkle over litt sjalottløkolje
Stek til du ser det blir lett gratinert/brunt. 1 fennikel (deilig mild smak av anis/lakris). Skjær fennikel i litt tykke strimler og kok dem i lettsaltet vann i 5 minutter. 1 fennikel (deilig mild smak av anis/lakris)
1 fennikel. Kok krabbene og pirk ut kjøttet. Rens grønnsakene og skjær dem opp. Surr grønnsakene i en panne i smør og olje til de faller sammen og blir myke
Har du ikke gratinertfennikel i den berømte potetgratengen tidligere så anbefaler jeg deg å prøve. Fennikel gir en deilig aroma og dybde- en knall god kombinasjon
Jeg skal servere dem langtiddstekte lammelår med bakte og røkte paprika og aubergine, peccorinogratinerte poteter med sjampinjong og løk og en rødvins- og shitakebasert brun saus
Gratinerte blåskjell. 2 personer1 nett blåskjell5 charlottløk½ fennikel3 hvitløksfedd½ l fiskekraft/buljong1-2 dl hvitvinOlivenoljeSalt og pepperBladpersille. Stek hakket løk og fennikel gyldent på middels varmeTilsett hakket hvitløk og la det surre med i et minuttHa i kraft og hvitvin og la det småkoke i 5 minutter Tilsett vaskede blåskjellLegg på et lokk og kok oppLa det hele putre i 2-3 minutter
Fennikel kan brukes både rå og kokt, grillet, ovnsbakt, gratinert, i wok og i salater. Fennikel dere. Fennikel inneholder kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat
Det er den samme sausen jeg bruker når jeg lager gratinert blomkål, fiskegrateng og mer, det er så fint med anvendelige sauser, for da kan man jo faktisk lage en hel del middager på en gang, og heller holde det kaldt i kjøleskap eller fryser, til en rainy day, eller bare en hvilken som helst tirsdag alle har det travelt