Gratinerte østers oppskrifter

Gratinerte Østers

Gratinerte Østers

På Smart Club har de delikate treesker med østers fra Nederland, og de er nydelige. Man må åpne østersene forsiktig for å ikke få skalldeler i kjøttet
Gratinerte østers

Gratinerte østers

Ikke bare har vi fisk, krabber, tang og blåskjell, men også østers. Når man er på hytteferie på Hvaler finnes det ikke koseligere aktivitet enn å ta med ei bøtte, stålrive og en arbeidspils for å plukke østers
Østers Naturell

Østers Naturell

Siden jeg kjøpte et dusin østers i går og gratinerte fire av dem, så tenkte jeg at østers naturell ville bli en fin lunch i dag
Østers i sjampanjesaus

Østers i sjampanjesaus

Åpne østersene over en skål. Visp eggeplommene inn i den innkokte sjampanjen sammen med vannet fra østersskjellene
Invadert

Invadert

Gratinerteøsters er faktisk skikkelig godt. Gratinerte varianter (som også kalles «Rockefeller»). Kongekrabben fortrenger andre arter i Norge, og nå har også Stillehavsøstersen kommer for fullt

Sommeråpning

Hvorfor du skal spise Stillehavsøsters i Norge. Først og fremst fordi det både er godt og sunt, men også fordi Stillehavsøstersen invaderer kysten vår og fortrenger både den norske flatøstersen og blåskjell
Skalldyrbord

Skalldyrbord

Om man har østers på bordet skal den alltid lukte saltvann når den åpnes. En østers koster ca 15 til 30 kr pr stykk. For en enkel forrett, eller som et liten smaksprøve gå for 1-2 østers per person
Cena eller en romersk aften.

Cena eller en romersk aften.

 Uansett, til våres lille treretters begynner vi med østers. Opprinnelig så brukte romerne østers som dessert, men det var under vår kjære venn fråtseren, at man begynte med østers som forrett