Dette ble en rett som definitivt kommer til å lages igjen. Dette er en fritert potetball med vannbakkelsrøre som blir herlig crispy på utsiden og myk på innsiden
Min svigermor Inger Sæter ( født Husby) var fantastisk flink til å lage sildball og samle “sjeler” rundt bordet de dagene hun hadde bestemt seg for å invitere til sildball-middag
Sjølv om det er litt arbeid å lage gnocchi så er den så kjapp å koke at eg tilgjev alt. Ikkje minst er kaldrøykt laks veldig god til den klassiske italienske potetballen, eller gnocchi, som italienarane sjølve insisterer på å kalle den
Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott)
De aller fleste liker likevel og ha med fett og helst da baconfett uansett hvordan de forøvrig tilbereder og serverer den, og det er da i det minste litt betryggende
Lunsjen var laget av yrkesskoleelever, og besto av forrett, hovedrett, og dessert. Tilbehøret var blaukraut (rødkål) og klösse (potetball), og en veldig god saus
Nå som jeg vet hvordan jeg gjør det, tar jeg det på slumpa og forenkler den noe. Jeg har aldri laget de fra bunnen av, men brukt ferdigblanding på pose fra Toro,og nå også denne
Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe. Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen