I Gascogne, i det sydvestlige Frankrike, regionen hvor det drikkes mest vin, og det meste stekes i gåse eller andefett, har de færrest hjerte/karsykdommer i den vestlige verden
Stekes noen minutter slik at det blir mindre fett i chorizoen. Med gåse eller andeleverpate fra Holte gård i Drangedal, bacon fra Løyte gård, og cognacen Gaustatoppen XO fra Tinn, ville dette vært en sterk Telemarksforrett
Gåsen er fylt, sydd igjen og lagt i stekeskuffen med litt løk, purre, selleri og gulrot. Smelt sukkeret på en middelsvarm stekepanne og tilsett smøret når sukkeret er helt smeltet
Sett den på en rist i stekeovnen med en dyp og bred form under for å fange opp fettet. Vi har de siste årene spist gås til nyttårsmiddag, og det er noe jeg kan anbefale på det varmeste
Mye av årsaken til det franske paradoks er bruken av gåse og andefett, og vin. «I det sydvestlige Frankrike, særlig i én region, i den hvor de drikker mest vin og bruker mest ande- og gåsefett i Frankrike, har de færrest hjerte/karsykdommer i verden, nest etter Japan
Ta stekeplaten ut av ovnen og legg potetene i smult, snu til pels hver og en i smeltet smult. (Ivy House prøvd både gås fett og slakter biff drypp, men fant verken så vellykket som gode gamle smult
Ikke bare steker man i gåse og andefett nedover i Europa for temperaturens skyld. Når norske «eksperter» hevder at du ikke skal steke eller fritère i olivenolje tar de feil
Hell over gåsa i en form eller i en stekepose og la stå over natten. Til slutt endte jeg på en tilberedelse som gikk ut på å ha gåsa i sukker/salt lake får å drive ut litt av fettet (sprengt gås)