Koke kraftbein oppskrifter

Partering av elg og koking av  kraft – med video!

Partering av elg og koking av kraft – med video!

Å steke eller koke småstykker gir ikke like god smak som de langtidsstekte store stykkene. KRAFTBEIN. Hvis du lager en gryte med kjøttstykker, der flere har sener (som i får-i-kål) lar du det bare koke/steke lenge nok, så vil senen gå omtrent i oppløsning
Hjortestek

Hjortestek

Koke/steketid. Du kan kjøpe kraftbein i butikken, eller kjøpe ferdig kraft/buljong. Koke/steketid. Koketiden varierer ut i fra hvilken størrelse de har
Lapskaus med høyrygg

Lapskaus med høyrygg

ha over kjøttet og la det småkoke en times tid. litt bog og kraftbein. litt kraft av rester/slintrer av kjøtt, kok kraft av kraftbein og bog hvis du har kjøpt inn dette, ellers kan du bruke buljong
Kraft med kun 3 hovedingredienser

Kraft med kun 3 hovedingredienser

Legg kraftbeina i gryta (fryst eller tint, spiller ingen rolle), knekk de lengste gulerøttene i to og legg de i gryta (kjøper du ikke- økologiske må de vaskes og muligens også skrelles først), skrell løken (dette tar lengs tid, ha ha) og del den i fire
Sausen, Jensen!

Sausen, Jensen!

La kraften koke over svak varme i ca. Hvis du er heldig å få tak i kalkunlår er det bra, ellers må du klare deg med hønseskrog, eller en god suppehøne og litt kraftbein
Gresk lammegryte med sitron

Gresk lammegryte med sitron

Kok opp og skum av, la surre/småkoke minst en time. Beina delte jeg opp og kokte kraft (Tok med et par andre kraftbein)
Soppsuppe med bacon og grønnkål

Soppsuppe med bacon og grønnkål

Ha over kraft og la det hele koke opp. I helgen kokte jeg kraft på kraftbein fra Meny, noe som ble basen for denne soppsuppen
Reinsdyr-og rype med portvinsaus

Reinsdyr-og rype med portvinsaus

Kraft er sunt, og når vi har kraftbein tilgjengelig, er det bare å koke og glede seg over både sunnhet og fantastisk god smak
Kraft laget på 12-72 timer = sunt

Kraft laget på 12-72 timer = sunt

Gelatin får du ved å koke/trekke fiskeskinn, kraftbein, svinehud osv. Vannet skal ikke koke, bare trekke på lav varme
Mors kålruletter med sellerisaus

Mors kålruletter med sellerisaus

(Det er alltid viktig å ha med gulrot når du koker kraft). Kraftbeinene, med grønnsaksrester og forskjellig hadde kokt i flere timer
Pot au feu – på Provence-vis

Pot au feu – på Provence-vis

Har ei fransk kokebok i stort format, som er så komplisert at jeg vel aldri har laget noen rett direkte som angitt, men til inspirasjon er den grei
Derfor drikker jeg gelatin hver dag.

Derfor drikker jeg gelatin hver dag.

Så når du legger kraftbein eller en hønseskrott i en kjele med kokende vann, litt grønnsaker og litt eddik, og lar dette stå på komfyren i noen timer, står du ikke bare igjen med en nydelig kraft
Buljo på margpiper – med surbrød

Buljo på margpiper – med surbrød

Dette er ei lettlaget suppe som blir toppet med at jeg koker med margbein den siste halvtimen – og smaken blir egenartet og himmelsk
KRAFT!

KRAFT!

I eldre kokebøker står det skrevet mye om innmat, hvorfor det er bra for oss, og detaljerte bilder av de forskjellige delene på dyret som kan spises
Fersk suppe

Fersk suppe

Sørg for å ha bein å koke kraft på. Kraftbein. Legg kjøttstykkene og kraftbeina i en kjele. Kraftbein. Kok opp og la koke på svak varme i ca 50 min