Å steke eller koke småstykker gir ikke like god smak som de langtidsstekte store stykkene. KRAFTBEIN. Hvis du lager en gryte med kjøttstykker, der flere har sener (som i får-i-kål) lar du det bare koke/steke lenge nok, så vil senen gå omtrent i oppløsning
Koke/steketid. Du kan kjøpe kraftbein i butikken, eller kjøpe ferdig kraft/buljong. Koke/steketid. Koketiden varierer ut i fra hvilken størrelse de har
Gelatin utvinnes ved å koke svinehud, fiskeskinn eller kraftbein av fisk, fugl eller storfe og vilt lenge nok til at kollagenet trekkes ut fra sitt opphav
ha over kjøttet og la det småkoke en times tid. litt bog og kraftbein. litt kraft av rester/slintrer av kjøtt, kok kraft av kraftbein og bog hvis du har kjøpt inn dette, ellers kan du bruke buljong
Legg kraftbeina i gryta (fryst eller tint, spiller ingen rolle), knekk de lengste gulerøttene i to og legg de i gryta (kjøper du ikke- økologiske må de vaskes og muligens også skrelles først), skrell løken (dette tar lengs tid, ha ha) og del den i fire
La kraften koke over svak varme i ca. Hvis du er heldig å få tak i kalkunlår er det bra, ellers må du klare deg med hønseskrog, eller en god suppehøne og litt kraftbein
Så når du legger kraftbein eller en hønseskrott i en kjele med kokende vann, litt grønnsaker og litt eddik, og lar dette stå på komfyren i noen timer, står du ikke bare igjen med en nydelig kraft