Jeg hadde også fiskesuppe liggende i frysen fra før, som jeg valgte å bruke, komlene kokte jeg derfor bare i ren buljongkraft og tilsatte heller noe av buljongen i suppen når komlene var ferdig
Herlig komlemiddag. Hvem sier at det ikke er mulig å lage en herlig vegansk komlemiddag. Jeg husker når jeg var liten så var alltid torsdag komledag, i så og si alle hjem å på kafeer o
Jeg kjørte en tur bortom Hydro Husnes utfyllinga og tok noen kast før komlemiddagen skulle lages. Deretter var det hjem og lage komle, konemoren liker tradisjonell norsk mat som komle og pinnekjøtt
Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å koke kompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
Ikveld var vi så heldige å være invitert til de amerikanske familiene som bor her på komplekset til å feire thanksgiving, de ordnet med sine tradisjonelle retter, kalkun, stuffing, eplepai, gresskarpai, all verdens godsaker hadde de med, mens vi nordmenn stilte med våre tradisjonelle retter og desserter, jeg hadde derfor med riskrem med jordbærsaus, samt komler, kålrotstappe og bacon
Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
“Er det liksom kjøtkaker og komle, det. Turnelivet er ikkje berre glitter og glam. Det er også springing langs forlatte landevegar og restaurantar som stengjer før me kjem fram
Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe. Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen
Man må jo like komler når man bor på Vestlandet. En pose fra Toro koster ca 20,- og er helt vegansk. Sikkert veldig lett å lage selv også,med tanke på at det ca bare er potetmel