Gutenfri- tillaget. Vi var tre stykker som spiste glutenfrie raspeballer og tre som spiste vanlige. Det er lurt å først lage de glutenfrie raspeballene, og sette lokk på pannen slik at man ikke får mel med gluten i seg
Jeg hadde også fiskesuppe liggende i frysen fra før, som jeg valgte å bruke, komlene kokte jeg derfor bare i ren buljongkraft og tilsatte heller noe av buljongen i suppen når komlene var ferdig
Herlig komlemiddag. Hvem sier at det ikke er mulig å lage en herlig vegansk komlemiddag. Jeg husker når jeg var liten så var alltid torsdag komledag, i så og si alle hjem å på kafeer o
Jeg kjørte en tur bortom Hydro Husnes utfyllinga og tok noen kast før komlemiddagen skulle lages. Deretter var det hjem og lage komle, konemoren liker tradisjonell norsk mat som komle og pinnekjøtt
Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å koke kompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
Ikveld var vi så heldige å være invitert til de amerikanske familiene som bor her på komplekset til å feire thanksgiving, de ordnet med sine tradisjonelle retter, kalkun, stuffing, eplepai, gresskarpai, all verdens godsaker hadde de med, mens vi nordmenn stilte med våre tradisjonelle retter og desserter, jeg hadde derfor med riskrem med jordbærsaus, samt komler, kålrotstappe og bacon
“Er det liksom kjøtkaker og komle, det. Turnelivet er ikkje berre glitter og glam. Det er også springing langs forlatte landevegar og restaurantar som stengjer før me kjem fram
Om du skjærer over en komle og ser at den er glatt inni så er den ferdig. Her er i hvertfall komleoppskriften som jeg bruker, men jeg har endret måten å lage den på og jeg lager aldri mindre enn 2x
Etter at jeg flyttet til vestlandet, har jeg blitt komlefrelst. Om du ikke har kjennskap til komler, er det rett og slett kokte potetballer med byggmel, og kalles også for komper, potetballer eller raspeballer