Kveitesuppe oppskrifter

Kveitesuppe

Kveitesuppe

Ingredienser 1l fiske kraft 200 g kveitefilet ½ sellerirot 2 persillerøtter 2 – 3 gulrøtter 1 purre 1,5 l vann 1 dl rømme 1 dl fløte 2 ss gressløk 2 ss [
Kveitesuppe

Kveitesuppe

Ingredienser. 1l fiske kraft. 200 g kveitefilet. ½ sellerirot. 2 persillerøtter. 2 – 3 gulrøtter. 1 purre. 1,5 l vann

Kveitesuppe fra Møre & Romsdal

1 kopp hele byggryn, ca. 2 liter vann, 1 kålrabi, I kg lettsalta kveite, 1/2- 1 ts timian, ca. 1/2 kg poteter

Kveitesuppe - 2

Legg grynene i bløt i kaldt vann over natten. Kok i bløtevannet i ca 30 minutter. Skrell og vask kålroten, gulrøttene og løken, før de skjæres i 6 mm terninger

Kveitesuppe (Møre og Romsdal)

Kveitesuppen spises med flatbrød til. Kok de utbløtte grynene i vannet. Skrell og skyll kålrot og poteter og del dem i biter

Kveitesuppe med måsegg (Troms)

En nordnorsk delikatesse er denne suppen som bygger på råstoffer som er naturlig for landsdelen. Måsegg er et sesongbetont råstoff som hører våren og forsommeren til, men i mangel av denne delikatessen går det bra å bruke hønseegg

Kveitesuppe

Legg grynene i bløt i kaldt vann over natten. Kok i bløtevannet i ca 30 minutter. Skrell og vask kålroten, gulrøttene og løken, før de skjæres i 6 mm terninger