På Far min sitt kjøkken har vi stor glede av å lagespekepølser etter gammal metode. Difor gav vi vekk smaksprøver av spekepølsa vår lagd av elg, reinsdyrhjarte og svinekjøtt, og bad om passande drikketips
Til forrett lager vi toast med hete reker. Til hovedrett blir det elgfilé med hasselbackpoteter. Til barna har vi rett og slett kjøpt inn pølser og brød
Restene lager vi vaffelrøre av, når det begynner å li, mot helgetid, -da tilsetter vi kanskje et par ekstra ekstra egg, litt mer søtt, fett i form av olje eller smeltet smør samt bakepulver, mel, havregryn og melk
Men du kan lagepølse på ei blanding av hjort og svin, eller det kjøttet du vil. Lage kjøttdeig. Hjortekjøtt (og anna viltkjøtt, som elg eller rein) er magert, og derfor treng kjøttfarsen tilsetning av fett, enten frå geit, sau eller svin
Motivasjonen min for å lage opp mine egne spekepølser var først å fremst for å møte mine egne krav til råvarer og etisk standard i/bak et slikt produkt
De er i alle fall enkle å lage selv i sunn variant. Kna karbonadedeig (her har jeg brukt elg fordi vi har fryseren full av det) godt sammen med krydder salt og pepper, bindemiddel er ikke nødvendig
Her kan du lese om korleis du kan lage di eiga, for eksempel av lammebog. Aldri meir skal du få smake verdas mest velsmakande lammespyd… Dersom du då ikkje har elga deg inn på kokken og bedt om oppskrifta på shish kebaben