Når gratengen er iovnen starter du med å forberede pærechutney. Idag skulle en saftiglammebog av dielamspille hovedrollen og valg av tilbehør falt på en grateng av rotgrønnsaker, pærechutney og akkompagnert av en syndigrødvinssaus
Sørg nå for at alt er iei gryte med lokk som kan inniovnen. Har sett en oppskrift hvor lam brukes i stedet for hane i coq au vin (All respekt for hanene, er vel oftest høne/kylling…
Om du ikke har kjøpt lammebogiskiver, må du dele bogen opp i grove stykker. Jeg skjærte poteter iskiver, rødløk i tynne båter og gulrot i tynne staver, som jeg ovnsbakteiovnen med littolivenolje og maldonsalt på
klar for ovnen. Jeg har drukket kvedete iårevis. Det kommer nok av mine danske aner. Kvede er en alminnelig frukt i det danske kjøkken, og i følge min tante Tove, hadde min danske mormor et kvedetre i hagen på meieriet der hun bodde
Sett den av ovnenslik at det ikke på noen måte koker, sjekk om salt/pepper er OK. Vi kom oss inn på første og beste taverna, hele familien var med, og det ble bestiltlammegfrikasé med sitron
lammebog. Start med å kutte opp alle grønnsakene i grove biter, så de er klare til bruk. Del opp lammekjøttet i passende stykker, varm olje og smør i stekepanna
Denne retten har jeg laget etter inspirasjon på TrondheimMikrobryggeri. Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskanker kokt i øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Sett den på ovnen på middels varme og fres den på alle sider. Copyright. Når den har en fin farge, fjern fettet og legg ilitt smør og still den inni den forvarmede ovnen