Lammestek steketid uten steketermometer 1 5 kg oppskrifter

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

Borte er lammestek med rosa eller rødt kjøtt i midten. Start minst 5 t før dere skal spise. Oppskrift for 4 personer2 lammeskanker1 hvitløk2 gulrøtter 1 vanlig løk4-5 cm pastinakk(Kan utelates. klem saften av 1/2 sitron over det hele, legg på lokk og sett inn i kald ovn på ca 50 C ikke varmluft. Beregn 5 timer steketid. Når 3,5 time har gått setter du ovnen opp til 150 C, pass på hvor fort dette går. Synes du dette går for sent, hever du til 180 C den siste halvtimen. 1 hvitløk. 1 vanlig løk. 4-5 cm pastinakk(Kan utelates

Honningmarinade til lam

Denne kan brukes både til lammefilét, lammestek og lammeracks. Dette er nok til ca 1,5 til 2 kg kjøtt. 5 fedd hvitløk. 100 g honning, (7-8 ss). 1 dl rødvinseddik. 10 dråper tabasco. For deg som skal steke lenge, så venter du med å blande inn honning og 1 dl vin, varm dette forsiktig opp og påfør dette  de siste 15 minuttene av steketiden.   5 fedd hvitløk. 100 g honning, (7-8 ss). 1 dl rødvinseddik. 10 dråper tabasco. 1 dl vin, varm dette forsiktig opp og påfør dette de siste 15 minuttene av steketiden
Urtestekt lam

Urtestekt lam

Lammestek. Når det nærmer seg slutten av steketiden smører du urtemiksen tykt rundt kjøttet. Lammestek. 800 gr lammestek eller filetSalt og pepper. 1 pk babyspinat1 kvast bladpersille1 kvast koriander2-3 fedd hvitløk5 ss olivenoljeSalt og pepper1/2 ts allehånde1/2 ts nellik1 ss sitron2-3 ss parmesan. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek det videre på 180 grader til du får ønsket kjernetemperatur, f. eks 65 grader. Stek videre i 8-10 minutter ved 200 grader - ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver. 0 800 gr lammestek. 1 pk babyspinat. 1 kvast bladpersille. 1 kvast koriander. 5 ss olivenolje. 1/2 ts allehånde. 1/2 ts nellik. 1 ss sitron. 8-10 minutter ved. 10 minutter før du skjærer det i skiver
Fudgy brownie

Fudgy brownie

Lammestek, langtidsstekt. ( – alt ettersom hvor fudgy du ønsker – og hvordan form du har valgt – mindre form/tykkere brownie= lenger steketid

Lam for 2

Hvis man skal kose seg med sin kjære i påsken kan det bli i overkant mye med en hel lammestek. Da er en lammeribbe på ca 1kg helt prefekt, særlig hvis den tilberedes med omtanke og kjærlighet. Så la vi den i en ildfast form, tok over tett aluminiumsfolie, satte den inn på 150 grader i en snau time, tok den ut og penslet igjen, inn i ovnen en gang til på samme temperatur og like lenge. Etter ca 15 minutter silte vi sausen og fortsatte å la den putre så vidt på svak varme. Potetene satte vi inn sammen med ribba da det var omtrent 45 minutter igjen av steketiden. Ribba ble penslet for siste gang, temperaturen opp til 220 grader for de siste 15 minuttene varmebehandling. Kjør på med grill de siste 5 minuttene. Kjøttet ut for å hvile minst 10 minutter. Bland like store mengder sukker (ca 40 gram), melk (ca 1 dl) og fløte (ca 1 dl) + vaniljestangfrø etter behov (ca en halv stang er nok). 15 cm i diameter (bør kunne romme til sammen 2 dl væske). Formene plasseres i vannbad i ovn på 150 grader i 45 minutter etter at lammet og potetene er ute av ovnen og ovnen har kjølt seg ned fra 220 grader. Chateau Mercier 2010) før bruleene er ferdige. ca 1 dl. 150 g. 45 minutter etter at lammet og potetene er ute av ovnen og ovnen har kjølt seg ned fra
Pannestekt hvalbiff med potetsalat og ramsløk

Pannestekt hvalbiff med potetsalat og ramsløk

Lammestek med hasselback-poteter, asparges og lammesjy. Hviletid må være minimum i 2 minutter, som er minst like viktig som steketiden. 150 temperert mykt smør. sitronskall av ½- 1 sitron. 250 gram solsikkeolje. Blend i 5 minutter til det er knallgrønt. 1kg små nypoteter. 100 gram kapers. 100 gram rødløk. 150 temperert mykt smør. sitronskall av ½- 1 sitron. 250 gram solsikkeolje. 1kg små nypoteter. 100 gram kapers. 100 gram rødløk

HJEMMELAGET MARENGS SOM DESSERT?

Når vi ogspå vet at denne dagen er Palmesøndag så skjønner man at det er ei lammestek som gjelder. Steketiden kan bli litt kortere
Yorkshire-pudding.

Yorkshire-pudding.

Den kan også serveres til lammestek. Steketid. 125 g hvetemel (2 dl). 1/2 ts salt. 1 egg. 2 1/2 dl melk. 1 ss stekefett (eventuelt fra kjøttet). 25 min. 1 time. La deigen hvile 1 times tid. Stek Yorkshire-puddingen i 225ºC ca. 25 minutter. 125 g hvetemel (2 dl). 1/2 ts salt. 1 egg 2 1/2 dl melk. 1 ss stekefett (eventuelt fra kjøttet)

Grytelam som bader i vin

Lammestek av lår, uten ben. Snu steika halveis i steketida. Lammestek av lår, uten ben. 1 løk. 1 pose steinsopp ( kan droppes om man er helt motstander). 5 dl rødvin. 1 boks hakkede tomater. Sett stekovnen på160 gr. Kok opp 5 dl vann,ha i steinsoppen for trekking. Ta ut gryta, snu steika igjen og småkok videre på middels varme, uten lokk i ca 30 min. 1 løk 4 fedd hvitløk. 1 pose steinsopp ( kan droppes om man er helt motstander). 5 dl rødvin. 1 boks hakkede tomater