Lag så mange lefser du har fisk til. Pisk creme fraiche til tykk krem. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre (rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen) og væsken har fordampet, avkjøl
Skyll og kok de møre i rikelig med vann i ca 60 min. Falafel ja, hva er det. Tener du kanskje. Falafel er små "kjøttkaker" av kikerter istedenfor kjøtt og som regel mye spist av vegetarianere
Sett opp temperaturen på ovnen og stek potetene videre til de er møre. Det som skiller denne pølsa fra andre medisterpølser er den er tilsatt fløte, fløten gir en fyldigere smak enn mange av de andre "konkurrentene"
bruke lefser eller egen vanlig pannekakerøre om du foretrekker det. oatly imat fraiche istedenfor creme fraiche ) Når kikertpannekaken er snudd smører du pesto og creme fraiche blandingen over pannekaken, og legger på brokkoli,mais,bønner og revet gulrot)
Server gjerne labbane med lefser, grov sennep og sylta rødbeter. Svineknokane, derimot, er framleis ein svært viktig ingrediens i kjøttsupper og lapskaus – enten dei berre er lettsalta eller røykt i tillegg
I forrige uke fikk Mammas Bakeri en utfordring fra meg på lutefisk med brunost, sirup og lefser. Ta de ut av ovnen, ha oppi en liten klatt smør, litt sukker, noen dråper fra lime og rør rundt
En teknisk oppvisning av nytelsens råvarer, fratatt kjærligheten. Ingredienser i hennes krydderkake, bakt etter en middelalderoppskrift fra Magerøya i Rogaland