Paideig. Restene av paien er dessuten veldig kjekk lunsjmat. Tommel opp, sant. Paideig. ◊ Bland havremel, egg, eggehviter og vann, og ha i en smurt paiform
Selve paideigen kjøper jeg ferdig og har liggende i fryseren, så den klar på noen minutter. 1 pk paideig/butterdeig4 egg2 dl melk1 pk spinat - -(eller 5-6 terninger frosne)1 pk bacon2 dl ost1 løk3-4 champignonSalt og pepper. Forvarm ovnen på 200 graderFres bacon i biter raskt i en panne - legg til sideSkjær soppen i biter og løken i skiver og stek dette i baconfettet sammen med litt smør i et par minutter - legg til sideFordel deigen i en form og prikk bunnen med en gaffel - forstek i ca 10 minutter - ta ut formenVisp egg sammen med melk og tilsett saltRasp osten og ha dette i eggerørenHa løk, sopp og frisk spinat i formen og tilsett eggeblandingen - legg bacon på toppenStek i ca 30 minutter til egget er fast. 0 1 pk paideig. 2 dl melk
Paideig. Visp sammen egg, fløte og melk. Glutenfri paibunn er ikke så helt enkelt å få til. Det Glutenfrie Verksted har nå lansert en glutenfri paibunn som er lett å få til og som passer utmerket til salte paier
I stedet for hjemmelagetpaideig har jeg brukt butterdeig. I følge Store norske leksikon er pirog en russisk nasjonalrett som består av to lag med paideig, fylt med kjøtt, fisk, grønnsaker, egg eller sopp
For å få en paideig som ikke krymper når den stekes, gjelder det å arbeide minst mulig med den, så kjør knivene så lite som mulig etter av vannet er tilsatt
Dette er den beste paideigen jeg noen gang har smakt. Kna sammen hvetemel, smør og melis. Paideig. 300 g hvetemel. 100 g melis. 750 g rabarbra (Tusen takk til Merethe på jobb som supplerer meg 300 g hvetemel. 100 g melis
Kna smøret sammen med melet og tilsett vann. Tilslutt tømmes alltid eggeblandingen med ost, melk/fløte, salt og pepper over fyllet du har valgt – det er en basisoppskrift som du kan bruke til det aller meste
Paideig. Smuldre smøret i melet og bland med kaldt vann. 200 g hvetemel. 200 g hvetemel. Denne paien kan ha dobbelt så mye fyll som jeg hadde, da rekker den til 6-8 personer