Blomkål er godt som kokt, bakt i ovn, som mos og i forskjellige gryteretter, de fleste har nok spist blomkålmed ostesaus og bacon som er en svært populær rett, oppskrift finner du her
Dette smaker godt til mange retter og er et godt alternativ til vanlig kokt eller stekt blomkål. Legg blomkålbukettene på aluminiumsfolie på et stekebrett
Kålpølse inneholder ikke kål, men passer til rettermed kål. Løvet spretter i fjellheimen. Gratiner blomkålen i ovn og server den med pølser, kokte nypoteter, tyttebær og ett dryss persille
Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til. Del blomkålen i buketter. Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca
Retter som med få ingredienser klarer å få frem kvalitetene i råvarene man bruker. Slike retter har ofte sterkt fokus på å ikke overkjøre noen ingredienser i retten og heller fremheve hverandres smaker
Gobi er blomkål, og dette er stekt blomkål i en tykk kinesisk-inspirert saus med indiske smaker. Gobi manchurian passer veldig bra sammen med en annen indisk-kinesisk oppskrift på bloggen
Den er blant annet herlig til smårettene på hagefesten, en lang søndagsbrunsj, middelhavsmat som moussaka, paellaer og lettere pastaretter og sommerlige retter som for eksempel ovnsbakt kylling med provencalske urter, grillet laks eller en frisk aspargessalat med reker