Ribbe oppskrift oppskrifter

Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

Jeg så en ribbe i butikken. Jeg hadde kjøpt en familieribbe, altså en ribbe med både en kotelettdel og en tynnribbedel
Tradisjonell RIBBE til Julemiddagen !

Tradisjonell RIBBE til Julemiddagen !

Surkål finner du oppskrift på her. Krydret ribbeKlar for dampingFerdig dampetSteking. Legg en asjett under ribben, så du får bygget ned litt opp på midten
JULE RIBBE

JULE RIBBE

Det ligger veldig mange oppskrifter der ute på ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Asiatisk ribbe

Asiatisk ribbe

Fant to oppskrifter på nettet som jeg kombinerte etter eget forgodtbefinnende. Her i huset spiser vi ikke ribbe bare til jul, men også i påsken blir det tilberedt ribbe
Ribbe med julesaus

Ribbe med julesaus

Tilsett den smaksrike ribbesjyen. De gangene jeg lager ribbe setter jeg nå temperaturen ned til rundt 160 °C og steker videre i 30-40 minutter. 1 tynnribbe med bein og rutet svor, ca. 6 dl kraft fra ribbestekingen
Asiatisk ribbe med plommesaus

Asiatisk ribbe med plommesaus

Denne oppskriften er egentlig ganske rett fram. Ribbe nå som det er sommer, tenker du kanskje. Opphavet til plommesausoppskriften kommer fra Lise Finckenhagen
Perfekt ribbe

Perfekt ribbe

Juleribbe. Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen. Evnt bruk en ribberist. Jeg har stekt så mye ribbe før/i Julen 2014
Ribbe med sprøstekt svor – i dampovn

Ribbe med sprøstekt svor – i dampovn

Har prøvd meg flere ganger med ribbe i dampovn uten å lykkes helt, det står mye rart på nettet. Jeg bruker «ribbeform/rist, men du kan godt bruke omvendt fat eller kuler med aluminiumsfolie i langpanna
Ribbe med asiatisk glaze

Ribbe med asiatisk glaze

tynnribbe. 2. kg. ts. salt. 1. pepper. stk. gulrot. 6. stilkselleri (stangselleri). 4. vårløk. ss. grovhakket frisk koriander. ristede sesamfrø
Ribbe

Ribbe

Ribbestykket bør saltes og pepres ett eller to døgn før det skal stekes. Dette kaller vi å «rute» ribben
Ribbe med dampovn

Ribbe med dampovn

Til tilbereding av ribben har jeg tatt tips fra Arne, og hentet noen fra Bård Greni. Her er hvordan jeg lager min ribbe med sprø svor, og en liten vri med noen godsaker i langpannen
Ribbe med karamellisert rødkål

Ribbe med karamellisert rødkål

Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan
Ribbe på grillen

Ribbe på grillen

Her er en måte å grille ribbe på, som gir gode resultater og tomme tallerkener. Jeg har i mange år grilla ribbe hele året, det går lite ribbe i jula kan man si
RIBBE AV  LAM

RIBBE AV LAM

Ideen oppsto mens jeg sto og vurderte svineribbe til jul. Den er ikke stor og den er rutet likedan som svineribbe