Saltlake kjøtt oppskrifter

Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining.  Ved røffere og større kjøttstykker trenger de lenger saltingstid for at saltet skal trenge inn i hele kjøttet

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Legg kjøtt og flesk i kaldt vann i en kjele slik at vannet akkurat dekker kjøttet
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Før alle hadde et kjøleskap og/eller en fryseskap var dette et kjempeviktig måte å konservere lett bedervelige matvarer som frukt, grønnsaker, melk, fisk og kjøtt
Hjemmelagde Pølser

Hjemmelagde Pølser

Tarmene kommer vakumpakket i en pose med en slags saltlake. Alt fra Kjøttkvern, kuttere, pastaruller og pølse tuter
Lammerull

Lammerull

Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Legg slagsiden flatt utover, bruker du to slagsider legger du de slik at de overlapper hverandre, bruker du ekstra kjøtt så legg det jevnt utover slagsiden
Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Koreanere serverer den gjerne pakket i kål sammen med annet kjøtt. Lag saltlake av 2 dl salt og 2 l vann
Smaksprøver til baby

Smaksprøver til baby

– kylling (uten saltlake/marinade). – storfekjøtt, annet kjøtt. Når man begynner å introdusere kjøtt/fisk bør dette være rene produkter uten tilsatt salt, konserveringsmidler osv
Svin, sprø svor, søtpotetpuré og rotgrønnsaker til storfamilien

Svin, sprø svor, søtpotetpuré og rotgrønnsaker til storfamilien

Husk å legge plastfolie mellom krydder og kjøtt. 2,5 kg svinesteik, et par- tre skiver bacon, frisk timian, saltlake. Begynn med å legge svinet i en saltlake i rundt 4-6 timer som vil bidra til både smak og mørhet. Jeg pleier å lage en saltlake med rundt 50 gram salt pr liter

Norske mattradisjoner?

Om lag et døgn etter slaktingen ble saueskrotten delt opp og lagt i svak saltlake. Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste

Mine beste iHerb-kjøp

Dessuten syns jeg nesten all ferdigmat smaker salt / saltlake. Et godt stykke kjøtt feks smaker bedre med kun salt og pepper (selv om jeg som regel lager en marinade eller krydderblanding da), enn de fæle ferdigmarinerte greiene man får på matbutikken
Korean BBQ

Korean BBQ

Bland sammen saltlaken med resten av ingrediensene og vend kålen i marinaden. Kjøtt. Konseptet er at hver person steker eller griller det man ønsker av kjøtt ved bordet
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Rullepølsen kan også fryses etter at den har ligget i saltlake, så den kan lages tidligere hvis det er best

Julepølse 2014

Til saltlaken. Så maler eller stamper du potetene og blander kjøttfarsen, potetene, potetmelet og krydderne med melken og buljongen litt av gangen
Lammerull

Lammerull

Saltlake. Fyll sider med kjøtt, krydder (bland salt, pepper, ingefær og salpeter og krydre lammesidene og innimellom lagene av kjøtt/spekk) og løk og sy sammen med bomullstråd, slik at rullen blir helt tett
Een Freckadour - historisk visitt til det kontinentale...

Een Freckadour - historisk visitt til det kontinentale...

velg ansjos i saltlake, det vil si spanske eller italienske. Les Fricandeaux, eller Freckadour’ene på godt norsk, viste seg å være en hel familie av retter med tynne skiver (kalve)kjøtt eller fast fisk som fellesnevner
BRUN KYLLINGKRAFT

BRUN KYLLINGKRAFT

Det er ingenting som kan erstatte kraft, glemt buljongternongene eller fond på flaske som er saltlake tilsatt hydrolyserte, obskure proteiner langt bortenfor naturlig tilberedt kraft