Saltlake. Ting tar tid er de tre "Tene", og det skal være sikkert og vist, for dette har virkelig tatt mange år før jeg nå endelig har tatt mot til meg å prøve å lage lammerull
Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Ertene settes over til koking i nytt kaldt vann. Smak ertene til med salt og pepper og server dem til kjøttet og flesket
Om lag et døgn etter slaktingen ble saueskrotten delt opp og lagt i svak saltlake. Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
Det er nå tid for å legge rullen i saltlake for å trekke godt med kryddersmak før den skal kokes. Så når først hadde ferskt lammekjøtt, fikk jeg så lyst til å prøve meg på lammerull
Noen legger i saltlake for å så koke og presse. Det hele virket som en enkel operasjon til jeg ikke rakk å være med på rulle-laget hos Christer og Bernard
Slik, nå er den klar til å legges i saltlaken som du på forhånd har kjølt ned. Start med å koke saltlake, mengden må du variere alt etter hvor mange ruller du skal legge i saltlake