Øs jevnt med sjyen over lammelår under steketid. Jeg har laget hjemmelaget lammekraft på forhånd, og har du ikke det, så bruk sjyen fra grønnsakene etter endt steketid til å lage rødvinssaus (saft fra lammet dryppes ned til grønnsaksformen)
Det er viktig at det ikke kom røyk ut, da det er varmelekasje som fører til lengre steketid. Jeg prøvde å dra låret ut etter beinet, men det løsnet fra resten av kjøttet og pakka revna
Grønnsakene legges under lammelåret underveis i steketiden for å danne ekstra god smak. Sett opp temperaturen litt mot slutten av steketiden, men følg nøye med på steketermometeret
Marinaden vil karamelisere seg og få en svart farge, uten at dette vil smake brent senere. Fjern den ytterste delen ved å la en spiss kniv kutte langsmed benet gjennom sener, fett og kjøtt til man kommer til lårbeinet
Hvis ikke sausen dekker lammeskanken helt, kan du gjerne snu dem noen ganger i løpet av steketiden. Lammeskank eller lammeknoke, som mange kaller den, er den nederste delen på lammelåret
lammelår (utenisbein og knoke). Nå er det bare å skru opp varmen til 225° C i cirka 15 minutter før steketiden er over. YARPP powered by AdBistroPowered by 1 stk lammelår (utenisbein og knoke)