I Norge forbinder vi som regel Brente mandler med Jula, den deilige lukten som sprer seg i den julepynta bygata der de står å lager og selger ferskbrente mandler
I Norge forbinder vi som regel Brente mandler med Jula, den deilige lukten som sprer seg i den julepynta bygata der de står å lager og selger ferskbrente mandler
Valnøtter, mandler, solsikke- eller pinjefrø, eller sesamfrø - eller en kombinasjon OlivenoljeSoyasausIngefær (pulver eller en liten bit fersk ingefær)PaprikapulverLitt sitronsaft (kan sløyfes)Stek de tykkeste grønnsakene først i olivenolje i en wok eller vanlig stekepanne
1 dl melk (rismelk eller den varianten du liker)1,25 dl hvetemel (0,75 dl mandelmel og 0,75 dl durramel – eller 1,25 dl TORO lys melblanding)70 g smør (melkefritt melange)1 egg1 dl brunt sukker2 ss kakao1 ts bakepulver1 ts vaniljesukker6 appelsiner og noen finhakkede mandler til å drysse over
Steker mandler i stekeovn ♥. 350 g mandler. 350 g mandler. Herlig tradisjonrikt julegodteri. Mandlene blir ekstra sprø når du steker dem litt i stekeovn før du karamelliserer dem
Nå kan du friste med duftende, nybakte horn med epler og mandler til kaffekosen. Hakkede mandler. Pensle med egg og dryss over perlesukker og hakkede mandler
Jeg har eksperimentert med litt forskjellige krydre på blomkålen og det meste blir godt, men denne varianten med hvitløk og mandler synes jeg er helt nydelig
5 Ingredienser Bunn 2 dl mandler 2 dl valnøtter 6-8 dadler 1 ss lucumapulver 2 ss kokossukker 4 ss kokosolje ½ ts salt Is til fyllet 1 boks kokosmelk (primært den tykke massen) 300 g cashewnøtter 3 ss kokosnektar 2-3 dråper med stevia english toffee 2 ss kokossukker 2 ts vaniljepulver 3 ss kakao 1 ts xanthangum Sjokolade til toppen 100 gram kakaopaste 3 ss kokosnektar ½ ts vaniljepulver 1 ss kokosolje Litt salt Instruksjoner Bunn Kle bunnen av en kakeform (jeg bruker 18 cm) med bakepapir. Kake 2 dl mandler