Så da ble min Tagine slik. Tagine er forresten en Marokansk rett som skal lage i en keramisk form med hull på toppen, men jeg kjøper ikke en slik form av den grunn så den ble laget i jerngryte
Hvis du har en tagine skal den legges i bløt i godt tid før matlagingen. Ta taginen opp av vannet. Tørk taginen med papir før bruk og smør den inn med litt olivenolje på innsiden
Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frå dei marokkanske lammekjøtbollane eg ein gong fekk servert frå ein rykande varme tagine
Khoresht bademjan (lam med aubergine) er en av mine absolutte favoritter, men da pappa i huset har aubergin-aversjon blir det ofte en trygg tagine i stedet
I Marokko er det standard tilbehør i ein klassisk tagine, denne gryta med geitekjøt og grønsaker som vert bakt i eit stort leirfat med pipe på som vert plassert på eit bål
Tagine + Marokko = sant. -) Det lages alle mulige sorter tagineretter i dette spennende matlandet, enten med kjøtt eller fisk, eller rene vegetarretter