Tagine oppskrifter

Tagine med oksekjøtt

Tagine med oksekjøtt

Dette er en oppskrift for deg som har tagine, den marokkanske gryta du kan bruke rett på plata. Sett på taginen på lav varme

Tagine

Så da ble min Tagine slik. Tagine er forresten en Marokansk rett som skal lage i en keramisk form med hull på toppen, men jeg kjøper ikke en slik form av den grunn så den ble laget i jerngryte
Ovnsbakt lamme- tagin med svisker og mandler

Ovnsbakt lamme- tagin med svisker og mandler

Hvis du har en tagine skal den legges i bløt i godt tid før matlagingen. Ta taginen opp av vannet. Tørk taginen med papir før bruk og smør den inn med litt olivenolje på innsiden
Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte

Retten lages i en gryte med lokk (eller en tagine, om du har) og gjør seg selv på et par timer i stekeovnen
Afrikansk lammegryte

Afrikansk lammegryte

Lammegryten eller tagine lages tradisjonelt i en leirgryte så har du den gamle fra 80-tallet stående er dette en perfekt anledning til å ta den frem
Lammekjøttbollar frå ein bakgård i Marrakech

Lammekjøttbollar frå ein bakgård i Marrakech

Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frå dei marokkanske lammekjøtbollane eg ein gong fekk servert frå ein rykande varme tagine
COUSCOUS OG KYLLINGTAGINE

COUSCOUS OG KYLLINGTAGINE

Det kan nesten ikke bli mer marokkansk enn dette på mitt kjøkken med couscous og tagine, når jeg ikke har en tagineform
Kjøttfri onsdag

Kjøttfri onsdag

Heldigvis har jeg en tagine, som gjør langkok mulig uten å svi eller tørke ut retten. Varm opp ei jerngryte eller en tagine og ha i olje
Bulghursalat med saltsylta sitronar

Bulghursalat med saltsylta sitronar

I Marokko er det standard tilbehør i ein klassisk tagine, denne gryta med geitekjøt og grønsaker som vert bakt i eit stort leirfat med pipe på som vert plassert på eit bål

Med kua i sentrum:

Prøv den også til litt kraftigere kost, som en marokkansk tagine, ovnsbakt svineribbe eller viltretter som elgkarbonader, rådyrstek eller hjortefilet
Maten i Marrakech

Maten i Marrakech

Tagine og Couscous. Tagine viste seg å være en rett som var tilberedt i de artige leire-krukkene som ble solgt overalt