Lettsaltettorsk, sprøstekt bacon og gulrotstuing- ekte norsk klassiker. Kok opp rikelig med vann, legg i torskestykker (2 stk 200 g) og la trekke i omtrent 7 minutter (ikke koke)
Plastposene med fisk legger jeg på et fat eller skjærefjøl, skriver hva som er i posen med sprittusj og legger den oppskjærte fisken fint i posene, da er det lett å ta ut så mange stykker man ønsker en annen gang
Torsk med søtpotetmos, aspargesbønner, sprøstekt spekeskinke og smelta smør. ca 1 kg torsk, 2 store eller 3 middelsstore søtpoteter, 2 store eller 3 små gulrøtter, 2 pk (600 gr) frosne aspargesbønner, 6 skiver, spekeskinke, smør, salt, pepper og sitronsaft. Trekk torsken i lettsalta vann i ca 10 minutt. ca 1 kg torsk. 2 store eller
Del rosenkålen i to eller fire etter hvor store de er og kok de i lettsaltet vann i ca. Ha den lettkokte rosenkålen i en stekepanne eller en liten kasserolle sammen med baconterninger og baconfettet og la det surre litt før de serveres til den stekte fisken