Sprøe saker er alltid fint å ha i maten når det serveres sprudlende vintil. Det er en god idé, syns jeg, å la sprudlevinen få ta hovedrollen og servere en forrett som ikke utkonkurrerer drikken, en forrett som heller spiller på lag med den
Sprøe saker er alltid fint å ha i maten når det serveres sprudlende vintil. Det er en god idé, syns jeg, å la sprudlevinen få ta hovedrollen og servere en forrett som ikke utkonkurrerer drikken, en forrett som heller spiller på lag med den
Vi fikk møte Raimats tekniske direktør for vindyrking Joan Esteve hvor han forklarte blant annet at i stedenfor å sprøyte med kunstige plantestoffer, er fuglekasser satt opp for å få fuglene i området til å etablere seg, slik at de kan minske antall insekter som er med på å ødelegge drueplantene
Jeg var så heldig og få kaste meg med på en jentetur til Barcelona i siste liten. En himmelsk laksetartar, spicy friterte edamame, lobster maki og tunatataki
Jeg kom tilfeldigvis over den på Briskeby Vinmonopol, og er superhappy over å ha funnet den. Øyvind Hjelle har skrevet en bra kokebok, «Gourmet for nybegynnere«, som jeg har hentet endel oppskrifter fra tidligere
Lite visste jeg om vingårder som Leitz, Balthasar Ress eller Georg Breuer den gangen, men håpet er at neste vintur vil inkludere besøk til de tre overnevnte, blant andre
Den startet med en veldig lang vinter med frost helt til slutten av april etterfulgt av kraftig regn, men hentet seg inn igjen med en varm sommer, noe som ga veldig moden og perfekt frukt
Vertskapet står helt fritt til å overraske med tema, vinvalg og kulinariske hemmeligheter. Det hele startet med champagne fra Burgund og fortsatte aftenen gjennom med hvite og røde viner fra dette fantastiske området øst i Frankrike