Men meningene om tilberedningog servering er likevel like mange som det er lutefiskspisere. Men å prøve å få utlendinger til å like lutefisk, det kan være en prøvelse som det skal svært mye overtalelse til for å lykkes med
Kok dem i halvannen til to timer, la dem småkoke. Før du serverer stuingen, varmer du den og har i en god klatt smør, en teksje karri, og to teskjeer sukker
Jeg googlet da eddikvann og så at det var brukt både mot blodsukkerstigning dvs når du drikker det til maten og mot sultfølelse feks ved slanking når man spiser mindre mat
Dette kan tilog med være din neste frokost, tror ikke du klarer å motstå. Elsker å putte næringsrike ingredienser i blenderen å se hva det blir, og nå har jeg selvfølgelig prøvd meg igjen
Hun har laget dette en million ganger (minst) og kan dette til fingerspissene i tradisjonell ovn. Beklager at dette har tatt noe tid, men årsaken er at jeg aldri selv har laget lutefisk, så jeg visste ikke sammenlikningsgrunnlaget fra tradisjonell ovn til dampovn
Til dagens brunch hadde vi en av Minis favoritt drikker laget av kiwi. I et desiliter beger har jeg1 dl kaldt vannså fyller jeg på med kiwi til vannstanden viser 3 dlog søtningsmiddel tilsvarende 1 ss sukkerHar det i en blender og moserHell i glass og nyt
Også er det jo de som sverger til annet tilbehør som brunost, sirup og/ eller hvit saus. Hva du nå enn velger som tilbehør – beregn ½ kg fisk pr person for lutefisk serveres minst to ganger
Jeg vokste opp med Lutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften. Når det gjelder tilbehøret så har jeg aldri smakt sirup til lutefisk før nå, men det syntes jeg hevet smaken på en god måte
-) Pølser serveres om nødvendig helt til slutt til dem som griner på nesa når lutefisken passerer. Storfamilien ble invitert til middag på første dag i det nye året og Sviddå stod ansikt til ansikt med en ny utfordring
DRIKKE. Tradisjonelt ble klippfisk tørket på svaberg, og stablet om kvelden i tilfelle regn. Iår skulle det bli romjul før jeg endelig fikk somlet meg til å lage lutefisk
Jeg husker godt bestefar tok oss med på trikken ned til byen tidlig om morgenen noen dager før jul, og kom hjem med nyrenset levende torsk fra sin spesielt utplukkede fiskeforretning på Majorstuen
Da jeg var liten var det alltid min far som både lutet fisken og laget den til middag. Det var hele stykker med skinn og bein, ikke flotte fileter som jeg nå fikk tak i
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.