Fordel nøtter, granateplefrø oghonning over. Denne retten kan brukes både som forrett og dessert. Den passer også godt på tapasbordet -eller hvis du har lyst på noe godt - fordi du fortjener det
Nå er det norske plommer i butikken, da gjelder det å benytte anledningen til å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutney ogplommedessert
Skjær/del opp alle grønnsakene Del osten i skiver/biter og stek lett i en pannesmelt smør og rør sammen med litt sukker (gjerne brunt sukker), rist valnøttene sammen med dette og skru av pannen slik at det blir kalt og stivner på valnøtteneBland alt sammen i en bolle og tilsette gjerne litt god olivenolje, balsamico eddik samt salt og pepper
Klem ut deigen i en smurt paiform og prikk den med en gaffel. Smuldre sammen mel og romtemperert smør. Serveres helst lunkenmed vaniljesaus eller vaniljeis
Fordel nøtter, granateplefrø oghonning over. Anrett på fat dekket med ruccolablader. Legg dem på stekeplaten og stek midt i ovnen i ca 8 minutter til osten blir varm og myk. 2 ss flytende honning
I stedet for plommer kan du bruke eplebåter sammen med blåmuggost. Demp varmen på stekepannen og legg på båter av rødløk ogplommer delt i to (ta ut stenen)
Denne gangen ble det en lunog grønn salat som vi spiste på lørdsagskvelden med røkt laks til. Vask potetene, rens løken, skrell nepene og del i biter, skvis (klem flat) hvitløksfeddene og smør en form med olje
Ellen kom hjem til oss i forrige uke medplommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort
Skrell og vask rødbetene og del de i små terninger/biterLegg de i en ildfast form med en klunk oljeStrø over maldonsalt, pepper og gjerne noen friske urter
Det er sesong for plommerog mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. Dessuten er denne tapasen utrolig enkelt å forberede og det kan jo være en fordel på fredagskvelden etter en lang uke
En enkel men god forrett som passer godt sammen med vilt, og det spiser vi jo gjerne om høsten. Til barna kan man jo evt lage en variant med paté hvis det faller bedre i smak hos den yngre garde
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.