OPPSKRIFT på PikeKyss / Marengs. og i disse juletider er pikekyss/marengs perfekt å gi bort. Pikekyss, eller marengs, er SUPERENKELT, og kan lages på 1 -2 -3
Jeg hadde eggehviter igjen etter pasta carbonara middagen jeg lagde for noen dager siden, så istedet for å kaste eggehvitene ble det mini marengs som er kjempegodt og enkelt å lage
Pisk gradvis inn sukkeret til tykk marengs. Dette er ikke bare en super måte å få brukt opp eggehviter på (og om sommeren når jeg lager mye iskrem blir det fort en god del eggehviter til overs), men det er kjempegode "småkaker" som forsvinner fort
Pisk gradvis inn sukkeret til du får en tykk og blank marengs. Pikekyss er nydelig i seg selv, og bare ved å bytte hvitt sukker med brunt får man en helt annen smaksopplevelse
Marengs uten egg. Kan virkelig denne litt ekle laken bli til hvit marengs. Konklusjonen er at de ser fine ut, smaker ok og at vanlig marengs smaker bedre
Det ble tre typer marengs topper, hvite, lett rosa og turkis. Ha marengsen i en sprøytepose og sprut små topper på bakepair, bruker du en "tyll) med mønster får marengs toppene mønster
Sjokolade Marengs har massevis med friske jordbær, deilig sjokolade ganache og søt vaniljekrem. Kaken er laget av tre marengsbunner, og har et lag med fyll mellom hver bunn
Pikekyss med sitronsmak. 23. 10. 2014 kl. 37 i. Hjemmelagde godter. Ingen kommentarer. Når jeg lager vaniljekrem får jeg ofte mange eggehviter til overs, og hva er vel bedre da enn å lage noen pikekyss
Pisk eggehvitene til de begynner å stivne med mikseren på litt mere enn halv fart, tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk nå med mikseren på fullt, og pisk videre til marengsen er stiv og blank - og når du tror du har pisket ferdig, så pisk litt til
Oppskriften. - Stiv pisk 4 eggehviter- Dryss 250 g sukker - Dryss 1 ts vaniljesukker- Pisk videre til det er veldig stivt- 1 ts bringebær eddik- Tilsett noen dråper konditorfarge til ønsket fargeTa det oppe en sprøytepose og sprøyt det på ett brett med bakepapir
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.