1 kg
svinelever, 680 g medisterdeig, 80 g løk (kan ha litt ansjos, men ikke nødvendig) Levra og løken males, tilsett medisterdeigen.
Lag en hvitsaus: 8 ss smør, 16 ss hvetemel, 1 liter melk, 6 ts salt,1 1/2 ts pepper, 4 knivsodd allehånde, 4 egg Avkjøles, og bland sammen levra, løken og medisterdeigen.
Steketid i vannbad ca 1 1/2 til 2 timer Stekes i brødformer med godt resultat. Kan fryses.
Min gode mentor Helge lærte meg hvordan postei skal lages og ikke minst delte han villig vekk oppskriftenpå denne posteien som muligens havner på ditt julefrokostbord også
Her er min mors oppskriftpå hjemmelaget leverpostei eller paté. Servert med deilig tilbehør, som bacon, løk og sopp på grovt brød, er dette et fantastisk måltid og akkurat slik danskene er eksperter på
Jeg har tatt utgangspunkt i noen gamle oppskrifter, og gjort min egen vri. Den sterke såpen reagerte med den ubehandlede aluminiumen, og jeg hadde ikke lest advarselen på Kenwoodutstyret
Jeg pleide å følge Gry sin oppskrift til punkt og prikke, men den siste tiden har mye gått på gefülen, og jeg har kommet frem til en oppskrift som fungerer like bra som hennes
Denne oppskriften holder til én brødform, men kan fint dobles. Utover vinteren bruker jeg kanel, stjerneanis og nellik, men nå på høsten er det godt å ha i litt frukt eller bær
Jeg bruker okselever og svineflesk i denne oppskriften. Øystein og Sophia likte faktisk denne leverpostein så godt at begge har hatt den på brødskiven hver dag, og jeg har allerede laget porsjon nr to
Grunnoppskrift – nok til ein vanleg og ein julevariant med akevitt. Og det er mykje god terapi i å invitere gode vener på ein uformell posteiproduksjon når stressnivået blir før høgt
Denne oppskriften har jeg laget da jeg har en ganske lang venteliste på dette hvert år. Oppskrift. Liker dere leversmaken, kan du gjerne ta mer lever og reduser tilsvarende på ribbe/svinesteiken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.