Kjært barn har mange navn, og raspeballer har mange navn etter hvor i landet du bor. Noen har bestemte ukedager hvor man spiser raspeballer til middag, og noen har raspeballer bare av og til slik som oss
Om du skjærer over en komle og ser at den er glatt inni så er den ferdig. Her er i hvertfall komleoppskriften som jeg bruker, men jeg har endret måten å lage den på og jeg lager aldri mindre enn 2x
Her er en moderne vri på den tradisjonelle raspeballen. Det fine med raspeballer er at du kan gjerne døpe de om til Gnocchi og ha de oppi en tomatsaus, eller bruke de som tilbehør oppi supper
Hvor mange ganger jeg har tatt heisen opp i 6 etasje i den ene av de tre høyblokkene i på Helleneset i Bergen for å besøke min farmor, Rose Marie, eller «Olle Brolle» som vi kalte henne, vet jeg ikke
Etter at jeg flyttet til vestlandet, har jeg blitt komlefrelst. Om du ikke har kjennskap til komler, er det rett og slett kokte potetballer med byggmel, og kalles også for komper, potetballer eller raspeballer
Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe. Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen
Man må jo like komler når man bor på Vestlandet. En pose fra Toro koster ca 20,- og er helt vegansk. Sikkert veldig lett å lage selv også,med tanke på at det ca bare er potetmel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.