Smelt smør og bryn kjøttet i panne/gryte. Lapskausen du spiser på norske veikroer er en trist affære. Her lager vi en frisk hjemmelaga variant som henter inspirasjon fra det franske kjøkkenet
Dette er det italienske svaret på franske "boeuf bourgogne. Det er en klassisk italiensk gryte som består av lammeskank (benet, og marghullet er "buco")
Retten stammer som navnet hinter om fra Bourgogne i Frankrike. En av de få grunnene til at jeg kanskje vegrer meg til å servere denne klassiske franske kjøttgryten, er at jeg ikke klarer å uttale navnet på det jeg serverer
vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d'Or og Saône-et-Loire
Boef bourguignon - den rustikke deilige gryten fra Bourgogne vekker virkelig entusiasmen hos meg. Det er kanskje ikke så vårlig akkurat, men på en vårlig kveld er denne gryten sammen med en god potetstappe med hvitløk absolutt et godt alternativ
Bryn bare noen få biter av gangen og ha de opp i en stor gryte etter hvert som du blir ferdig. Caves Hautes-Côtes Bourgogne Cuvée de Prestige 2005 til 169 kroner passer glimrende både i maten og drikke til