700 gram sammalt hvete grov. 700 gram sammalt hvete grov. Har du lyst til å bake brød, men er rett og slett drittlei av oppskrifter som ber deg ta en klype salt, en dæsj smør, en knivspiss med sukker i, ikke bruk alt melet osv
Hei. Håper dere har hatt en fin helg. Har noen prøvd seg på en av brødoppskriftene mine ennå. I så fall regner jeg med at dere har lagt merke til at de ikke er helt som brød du får kjøpt i butikken
Her kommer en oppskrift på et ganske grovt brød med havre, solsikke- og linfrø. De aller fleste glutenfrie brødene i butikken har et høyt karbohydratinnhold, og det er jo ikke til å stikke under en stol at mange glutenfrie fabrikatbrød ikke akkurat smaker
Vil du ha flere av mine brødoppskrifter. Rør inn grovmalt havremel, avfettet mandelmel, quinoa og frø. 100 g glutenfrie havregryn, malt til grovt mel i blender
Alle som liker å baker vet at det finnes utallige brødoppskrifter. Oppskrift grovere deig. Strø mel (jeg bruker semuliegryn) over deigen og på bakeflaten der du skal bake brødet, her kan du også bruke havregryn, grovmel e
Du kan velge om du vil riste skivene på stekepannen eller i brødristeren, men det smaker best når skivene er ristet, og det smaker best med et grovt brød
Jeg har iløpet av dette året laget en god del brød, grovt brød. I tillegg så bruker jeg kun grovt mel. Altså bruker jeg egentlig det jeg har av grovt mel og frø
800g grovt sammalt. 800g grovt sammalt. Om du ikke akkurat lager denne jordovnen, som er en modell fra vikingtiden, så finnes det også moderne typer basert på de samme prinsippene
Dette har nok sammenheng med at jeg stort sett prøver meg på nokså grove brød. Veldig grove brød får man sjeldent spesielt luftige og høye pga fiberinnholdet og fuktigheten