Fersk fiken er aller best som den er, og jeg spiser den for det meste rå, uten noe annet til. Med høye tollbarrierer på mat er det få varer som importeres fra andre verdensdeler for å kunne selges året rundt
Som hovedrett har jeg valgt veldig saftige marinerte kyllingspyd med saltbakte poteter, god aubergine med hvitløk og sherrytomater og smakfulle parmesan flak som smelter i munnen, som tilbehør
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Disse herlige munnfullene utgjør en enkel, men likefullt imponerende forrett. Fikenpakkene kan lages på forhånd og ferdigstilles straks gjestene er i hus
Man kan også servere skivene på en seng av blandet salat og tilbehør av tørkede fikensom er stekt i en panne i litt smør, deretter glasert med litt balsamico
Fiken med spekeskinke. Denne gangen tar jeg for meg ost som blir til en herlig forrett. Noen vil ha den mild, men dersom du vil ha en mer intens smak tilsetter du mer honning og balsamicoTilsett valnøttene og bland godt
Salaten med tørkede fiken i smaker nydelig som tilbehør. Vi leide bil på vår ferie, og utforsket steder med utgangspunkt i Chania (som uttales Hania - ikke sjania slik reiseselskapene vil ha oss til å tro) på vestkysten av øya
Bakt havregrøt med fiken, bjørnebær og kardemomme. Hva har du skeiet ut med i det siste, liksom. Jeg har oppdaget en superlekker matblogg som heter Bojongourmet, og til slutt klarte ikke jeg heller å motstå bloggedillen bakt havregrøt
Absolutt alle måltidene vi spiste hadde parmaskinke og parmesanost somforrett. Med fra Norge fikk jeg følge med Elin som driver bloggen KjøkkenMagi og Anne som representant for Prosciutto di Parma