Fiken som forrett oppskrifter

Fiken med labneh og rosmarin

Fiken med labneh og rosmarin

Fersk fiken er aller best som den er, og jeg spiser den for det meste rå, uten noe annet til. Med høye tollbarrierer på mat er det få varer som importeres fra andre verdensdeler for å kunne selges året rundt
Fiken og jordbær med følge

Fiken og jordbær med følge

Og med honning i tillegg, så blir dette så lekkert at hvem som helst kan bli litt lidenskapelig og varm
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Her er oksefileten rullet rundt en krem av pisket gorgonzola og créme fraiche, tilsatt sitronskall og pyntet med akasiehonning og fiken
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Her er oksefileten rullet rundt en krem av pisket gorgonzola og créme fraiche, tilsatt sitronskall og pyntet med akasiehonning og fiken
Foie gras terrine

Foie gras terrine

Man kan også servere skivene på en seng av blandet salat og tilbehør av tørkede fikensom er stekt i en panne i litt smør, deretter glasert med litt balsamico
Ost i filodeig

Ost i filodeig

Fiken med spekeskinke. Denne gangen tar jeg for meg ost som blir til en herlig forrett. Noen vil ha den mild, men dersom du vil ha en mer intens smak tilsetter du mer honning og balsamicoTilsett valnøttene og bland godt

Roma på dagtid

Slowfood spekemat, fiken og fersk buffelmozzarella fra ObikàDEN ITALIENSKE MENYENAntipasti - Forrett (spekemat, salat, bruschetta e
Halloumi med eple, dadler og valnøtter

Halloumi med eple, dadler og valnøtter

Dadler og tørkede fiken hører jula til. Passer perfekt somforrett eller del av et mezebord. Men er det noen som egentlig spiser de

Fine steder på Kreta

Salaten med tørkede fiken i smaker nydelig som tilbehør. Vi leide bil på vår ferie, og utforsket steder med utgangspunkt i Chania (som uttales Hania - ikke sjania slik reiseselskapene vil ha oss til å tro) på vestkysten av øya
Innhøsting

Innhøsting

Bakt havregrøt med fiken, bjørnebær og kardemomme. Hva har du skeiet ut med i det siste, liksom. Jeg har oppdaget en superlekker matblogg som heter Bojongourmet, og til slutt klarte ikke jeg heller å motstå bloggedillen bakt havregrøt

Herlige smaker!

Til vinen ble det servert en ekstra liten forrett, en smakfull fiken med bacon, pekannøtter, gruyere, comte og honning

*Sponset video* Gilde gjør som julenissen!

Deretter ble det servert en forrett med dadler surret i stjernebacon, bruschetta med julepostei, fiken og portvin, samt lefse med juleskinke og sylte