Griljering oppskrifter

Griljert østers

Våren går snart over i sommer og for mange er smaken av sommer friske bær og ferske grønnsaker. Her på Sørlandet er nok smaken av sommer for mange ensbetydende med smaken av saltvann
Jul med nye smaker!

Jul med nye smaker!

Til griljeringen. La oss gjøre litt ekstra ut av denne julaftenen, kanskje pynte litt mer enn vanlig, kanskje tilberede den med enda mer flid enn vi pleier, eller kanskje tenke litt mer på budskapet
Hjertegodt, ikke hjerterått!

Hjertegodt, ikke hjerterått!

Vi bruker lite innmat i Norge. Dessverre, for det er virkelig mye godt som kan tilberedes med disse gode råvarene

God Jul & akta dig för granen

Det är att använda panko till griljeringen, istället för vanligt ströbröd. God Jul till dig som läser Vin, Mat, Alsace

Hur smidigt som helst en fredag

Att det blev just piri piri-sås till griljeringen berodde på att vi hade sponsrat en av barnens kusiners skolklass och köpt grilloljor förra året, som nu började bli gamla

Griljerte svinekoteletter

Gni kjøttet med en overskåret hvitløkfedd, skjær over resten av hvitløkfeddene på langs og stikk dem inn ved benet på kotelettene
Hva med litt svensk juleskinke i år?

Hva med litt svensk juleskinke i år?

Til griljeringen. For mange år siden, i 1992, kom jeg over denne oppskriften på Juleskinke fra Forsmarks Herrgård (i det svenske matbladet Gourmet)
Hjemmelaget fiskegrateng!

Hjemmelaget fiskegrateng!

Vel hjemme etter en laaaang men fin tur til Bergen. Helt utrolig hvor vakker norsk natur er altså. Man føler seg ganske så liten men også heldig og ydmyk når man kjører der mellom de store gamle fjellene og de dype blanke fjordene
Julskinka

Julskinka

                        Rimmad julskinka, ca 3 kg Griljering.                                                               Her kommer oppskriften på svorsk
Enkle kylling nuggets

Enkle kylling nuggets

Kylling nuggets er en favoritt blant barn, og her har du en kjempe enkel oppskrift på hjemmelagde nuggets

Vinkokt Julskinka. Recept

Griljering. Receptet är beräknar på 2 kg skinka. Större skinka, öka på receptet. 2 kg rimmad skinka. 3 dl rödvin

Griljerte syltelabber

1 ss smør eller margarin til griljering. Del labbene på langs. Skyll nøye. Legg dem i kaldt vann, kok opp. Skum meget godt, tilsett løk, salt og resten av krydderet

Griljert lammekølle

Tørk kjøttet med en klut vridd opp i varmt vann. Rens hvitløken og skjær den i tynne strimler, som puttes inn under skinnet på kjøttet

Griljert fisk

Vend fisken i egg, deretter i karving blandet med salt og pepper. Legg fisken straks i rikelig varmt fett og stek fisken pent brun

Kokt salt skinke

Hjemmelaget skinke bør vannes ut i 2-4 timer slik at kokekraften ikke blir for salt. Sprøytesaltet skinke trenger ikke vannes ut, men kokes uten salt