Oppskriften på kålsuppe er stjålet fra Bama. Kålsuppe 1/2 kål 5 dl kyllingbuljong (denne kan du gjerne lage av fond)5 dl fløtesitronsaftsaltcayennepepper Kutt kålen i biter, og kok den med med buljong og fløte til den blir helt mør
A traditional recipe from Sweden’s southernmost landscape found in “Carl Butlers Kokebok – Fortsettelsen” (Carl Butler’s Cook Book – The Continuance) published by Cappelen in 1991
Kålsuppe med byggryn og gremolata ble definitivt en suksess, og skal repeteres. Kålsuppe med byggryn3 porsjoner1 løk1 fedd hvitløk150 g kål1 gulrot100 g byggryn2 buljongterninger1 liter vann2 ss sitronsaftEn liten bunt bladpersilleSkallet av en halv sitron1 fedd hvitløkSalt og pepperHakk løk og det ene hvitløksfeddet og blank det i olje
Riv av kålbladene, og fjern "kjernen" som ikke skal brukes i suppa. Varm oljen i en kjele på middels varme, tilsett hvitløk og løk, som freses i 5 minutter