Kald kamskjell forrett oppskrifter

De nordligste vinrankene

De nordligste vinrankene

Ikke akkurat så kjente for oss vanlige Vinmonopolkunder, men alle tre skal passe for det kalde skandinaviske klimaet
Maraton gourmet til løperne

Maraton gourmet til løperne

Sett kaldt til servering. Pannestekte kamskjell sørget for en ekstra dimensjon til denne suppen. Forrett

3- retters meny til sommerselskap / 17.Mai

Idag ble det servert blomkålsuppe med sprøstekt spekeskinke og kamskjell, men hva med å plukke ferske neslekskudd ( virkelig i sesong nå), og lage brenneslesuppe
Butternut squash suppe og røkt svinekam sous vide med masser attåt:)

Butternut squash suppe og røkt svinekam sous vide med masser attåt:)

Butternut squash suppe med pannestekt kamskjell, lime zest og kokosflak. Forrett. Til suppen trenger du 750 g Butternut squash, 26 g sitrongress, 164 g usaltet smør, 40 g vann, 8 g salt og 4 g natron, 2 bokser kokosmelk, 1 lime, 40 g kaldt usaltet smør i terninger. Ha salt på den ene siden av kamskjellene og stek med smør i varm panne – ca 1 minutt på hver side avhengig av størrelsen på skjellene. 40 g kaldt usaltet smør i terninger

4 Retters middag

Jeg startet med en kald forett som var gazpatcho suppe med brosme og brødkrutonger med pesto. Min varme forrett med kamskjell, eplepuree og mye annet godt
Kamskjell Tikka Masala ✿⊱╮✿⊱╮

Kamskjell Tikka Masala ✿⊱╮✿⊱╮

Til å varme dine kalde hender. Kamskjell. Tilsett de stekte kamskjellene. Da dette skal være rask og god hverdagsmat, brukte jeg frosne kamskjell
Kamskjell i parmesanskål

Kamskjell i parmesanskål

Vask kamskjellene i kaldt vann og tørk de med kjøkkenpapir. Kveldens forrett er kamskjell på en seng av feldsalat i selvlaget parmesanskål
Hvordan rense kamskjell

Hvordan rense kamskjell

Rens skjellet med kaldt vann dersom det er rester av innmat. En av havets beste og mest eksklusive råvarer er kamskjell
"Some like it rått."

"Some like it rått."

Skjær det kalde kjøttet i tynne skiver. Eller tartar av laks og kamskjell, nydelige smaker og lekre farger

Lakseterrine med kamskjell

Bløt gelatin i kaldt vann. Start med hvitvinsgeléen til denne forretten. Vipp den kalde terrinen forsiktig ut av formen

Carpaccio Japanese flavours

Når det er sommer, sol og god temperatur utendørs da liker jeg å spise ute og da foretrekker jeg enklere kald mat, men det er ikke noe større problem med et ny grillet  kjøtt/fiskestykke i ny og ne