La det koke til det blir mørt. Gni inn oksesteken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. 1 surret oksestek (vår var i overkant av 1 kilo). 1 surret oksestek (vår var i overkant av 1 kilo)
Når en endelig kjøper oksestek, så er det fristende å lage roastbeef eller tradisjonell oksestek. Men etter å ha smakt rødvinsbrassert oksestek, tror jeg ikke du velger andre metoder
Hvor ble oksesteken av. Til og med Henrik Ibsens hadde et forhold til oksesteken. Det er oksesteken som ligger på det fatet fru Stockmann rekker til Billing, som kom for sent til måltidet, og dermed må ta til takke med kald mat
Tilsett sjampinjong, og la det koke videre i 20-30 minutter. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Server med kokte poteter, eller en god smakfull potetstappe 750 g oksestek
Fordi at man alltid må blande det man har av smaksgivende ingredienser med en god del av et eller annet stoff som kan binde opp luft, i dette tilfellet er eggehviter, så er man ofte avhengig av å koke ned og konsentrere smaken
1,5 kg oksestek 4 ss olje3 løk i båter6 gulrøtter i skiver3 fedd hvitløk, knust1. Tilsett sjampinjong och kantarellerna, og la det koke videre i 20-30 minutter. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Server med kokte poteter,ris eller en god smakfull 1,5 kg oksestek
Kjøttstykker som høyrygg skal derimot kokes i to-tre timer. Til denne retten hadde jeg fått tak i en oksestek på tilbud, man kan også bruke andre typer oksekjøtt
La småkoke i ti minutter. En litt annerledes, supergod og smaksrik asiatisk saus til oksekjøtt som biff, oksestek, karbonader og alt annet som en gang har sagt møøøø
TRYKKOKEREN MED SLOWCOOKING-FUNKSJON. Crock-Pot®Express leveres også med trykkoker og dampfunksjon. Kan den kokes så kan den vel også legges i trykkokeren
En oksestek på ca 1,2 kg2 hvitløksfedd3 ss olje50 g smør2 stilker selleri1 liten knutekål (eller kålrabi)2 gulrøtter1 løk2 hele nellik3 dl rødvin4-6 tomater3 dl kjøttbuljongsalt, pepper, muskatHvis ikke steken er surret lages snitt i kjøttet og stikkes hvitløksbiter i snittene. En oksestek på ca 1,2 kg
Oppskriften er fra Andreas Viestad sin bok «Hvordan koke vann», som er en fantastisk flott bok enten man er nybegynner eller litt mer erfaren på kjøkkenet