Lakse sashimi oppskrift oppskrifter

Laks Sashimi

Laks Sashimi

Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av rå fisk. Oppskrift på laks Sashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. Salma laksSkjær laksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat
Sashimi av laks med soya, lime og sesam

Sashimi av laks med soya, lime og sesam

Skjær laksen i tynne skiver og fordel skivene på to tallerkener, eller legg dem pent på et fat. Hvis du er i tvil om laksen er av en kvalitet som kan spises rå, bør den fryses ned til -20°C i minst 24 timer. 250 g skinn- og beinfri laksefilet av topp kvalitet
Sushi og sashimi på laks

Sushi og sashimi på laks

SASHIMI. Legg de tynne skivene av laks på tallerkenen. Man kan også bruke andre fiskeslag og skalldyr. Husk å bruke ferske varer
Sashimi med ponzusaus

Sashimi med ponzusaus

Dander så laksen oppå, dryss på sesamfrø og ha en liten sleiv med ris på siden. Denne retten smakte jeg første gang hos naboene, så lagde jeg det til jentene i Matvrak og det smaker helt fantastisk godt så oppskriften måtte bare foreviges på bloggen
Sashimi med mangosalat og soyasaus

Sashimi med mangosalat og soyasaus

Når det gjelder laksen, var den ganske enkel å få til. Som tidligere nevnt, har jeg aldri lagd dette før, og jeg brukte oppskriftene fra Hellstrøm og NRK mat til inspirasjon
Sashimi med teriyaki-dressing

Sashimi med teriyaki-dressing

Men du kan gjerne skjere opp laksen og la den ligge klar på fat tre-fire timar før servering, så lenge den står tildekt og kaldt
Rå laks med pepperotsaus og salsa

Rå laks med pepperotsaus og salsa

Bruk laksefilet som er beregnet å kunne spises rå. Rå laks Sashimi -. Skjær laksen i tynne skiver. Salsa til sashimi
Lofoten sashimi, nigiri og maki på fat

Lofoten sashimi, nigiri og maki på fat

La risen dampe/avkjøle seg mens du skjærer laksen og grønnsakene. LAKS SASHIMI. Når du har formet risballene ferdig strekker du lakseskivene over risen og klemmer godt ned på hver side slik at laksen ikke faller av
Sashimi med frisk eplemix

Sashimi med frisk eplemix

Hell litt av dressingen fra eplemixen over laksen. Slik lager du denne nydelige sashimien til 2 personer

Sashimi av Salma, med glassnudler

Skviser litt lime i soyasausen før jeg dypper fisken i, men kan gjerne skvise over laksen, bare pass på at du gjør det rett før du spiser ellers blir fisken "kokt"

Sashimi med ponzu saus

Anrett lakseskivene på fat og dryss vårløk, ingefær og koriander over. 1. Skjær SALMA i tynne skiver. 2. Bland ponzusaus, soyasaus, sukker og presset lime, finhakket vårløk, ingefær og koriander
Sashimi med pepperrotdipp i potetlompe

Sashimi med pepperrotdipp i potetlompe

Denne laksen er en skikkelig nydelig norsk variant av japansk sashimi. Laksen får så ligge en time innpakket i plast i kjøleskapet, mens du rører sammen en frisk og fin dipp av rømme, pepperrot, sennep og sitronsaft

SALMA sashimi

Anrett sashimi skivene på et fat og dryss over litt maldonsalt. Skjær tynne skiver av SALMA. Bland wasabi og soyasaus og
Sashimi

Sashimi

Denne oppskriften på soyasaus med lime er også kjempegod. Sashimi er en japansk matrett som består av rå fisk eller andre sjødyr
Sashimi på 1-2-3

Sashimi på 1-2-3

Skjær laksen i 2-3 mm tykke skiver. Skjær mot mønsteret i laksen i 45 graders vinkel, og legg på fat. Sashimi på 1-2-3