Lammekjøtt i ovn oppskrifter

Lammekjøtt med grønnsaker i ovn

Lammekjøtt med grønnsaker i ovn

Ingenting er som det norske lammekjøttet, det har en egen smak, er mørt og fantastisktil mange retter og ikke bare får-i-kål og frikasse
Kebab med lammekjøtt

Kebab med lammekjøtt

Legg kjøttet i en ildfast form eller steikebrett, og setter kjøttet øverst iovnen. Vel i dag fikk jeg kjøpt skavet lammekjøtt, og da var det bare å sette i gang å lage kebab
Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Den avskårede delen har mye fintlammekjøtt og er også god å tilberede. Løs opp buljongterningenei kokende vann og hell i en dyp, ildfast form og sett nederst iovnen

Kleftiko- tyvens lam

Maten godgjør seg iovnen mens man gjør andre ting. Rhodos kunne vise frem mye god mat i sommer. Lam, fetaost og tomater er essensielle og fantastisk gode ingredienseri det greske kjøkken
Hjemmelaget moussaka

Hjemmelaget moussaka

Grekerne bruker som oftest lammekjøtt, men her til lands er det nok malt kjøttdeig fra okse som er mest brukt

Kan lammesteken bli for mør?

Det står ypperligtillammekjøttet, og er definitivt noe jeg vil huske. Om kjøttet skal stå lenge iovnen bør temperaturen være temmelig lav for at ikke større deler av kjøttet skal få en temperatur som gjør det grått og tørt
Lammestek til påske

Lammestek til påske

Påsken nærmer seg med stormskritt og lammekjøtt er en selvfølge for mangen av oss i denne tiden. Norsk lam er en råvare i verdensklasse og kan tilberedes på mange forskjellige måter
Lammebog på søte røtter

Lammebog på søte røtter

Se denne nyttigelinken om tilberedning av lammekjøtt her.   Lammebog på en seng av poteter, søtpotet, sellerirot og persillerot,
Osmansk gryte

Osmansk gryte

Osmansk gryte er en tyrkisk gryterett med som kan lages med oksekjøtt eller lammekjøtt, helst av bog, bankekjøtt eller lignende
Lammestek med klassisk tilbehør

Lammestek med klassisk tilbehør

En saftigherlig lammestek eller et helt lammelår er og bli gourmetmat for oss nordmenn som kan skryte av å ha verdens beste lammekjøtt
Lammestek, langtidsstekt

Lammestek, langtidsstekt

festmiddag, høytid, høytidsmiddag, hvordan lage lammestek, klassisk lammestek, lam, lamgtidsstekt lammestek, lammesesong, lammestek, lammestek med ben, lammestek med rosmarintimian og hvitløk, langtidstilberedning, maldonsalt, mør lammestek, mørt lammekjøtt, middagsselskap, norske råvarer, oppskrift lammestek, ovnsbakt søtpotet, ovnsbakte rotgrønnsaker, påske, rosmarin, stek, tilberedning lammestek, timian
Lammeribbe

Lammeribbe

Rødkål med sinsyrlige og friske smak egner seg utmerket som akkompagnement tillammekjøttet, som får en ubeskrivelignydelig smak
Kebab (Tyrkisk kebab)

Kebab (Tyrkisk kebab)

Deiligsaftige kebaber servert med.   pidebrød, hvitløksdressing, grillet tomat, paprika og rødløk.  Kebab (Tyrkisk kebab)
Krydret lammegryte

Krydret lammegryte

Legg ilitt av lammekjøttet (pass på at gryten ikkeblir for full. En klype chiliflakviser at dette er en rett fra sør-Italia