Kjøttpuddingen har lange røter i europeisk matlaging, visstnok nemnt i romerske skrifter. Kvar sommar drar vi som til dagleg lever på Far min sitt kjøkken til vakre Iungdalen i Skarvheimen
Kjøtt i mørke er en kraftig og smakfull kjøttgryte med lange tradisjoner, sausen skal være tykk,. Skjær kålen i biter og damp den såvidt i lettsaltet vann, 3-5 minutter
Du kan gjerne bruke samme fremgangsmåte med all annen fisk, foruten om lettsaltet fisk. Skjær asparges i ca 5 cm lange biter og vårløken skråskjært i like lange
Hvis låret er for stort til at du får hele inn i ovnen, kan du skjære av det øverste lange beinet. Kok opp lettsaltet vann, og kok rosenkålen i 4-5 minutter
Den lange fermenteringen frigir mer umamismak i brødet, og gir også en mer holdbart og saftig bakst. Bemerk at hvis du ikke har anledning til langtidsheving, bør du bløtlegge frø og nøtter i lettsaltet vann i minst 8 timer før du setter deigen
Skjær buketter av blomkålen og kok dette mørt i lettsaltet vann. Sosekjøtt, eller kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull kjøttgryte med lange tradisjoner
Dagens oppskrift har ikke så mye med turen å gjøre annet enn at jeg fikk ideen på en av disse timeslange strekkene med bilkjøring (Tyrkia er et stort land)
Inspirasjonskilden til Surf & Turf finnes spesielt i New Orleans og i det kreolske kjøkkenet, der blanding av kjøtt og mat fra havet har lange tradisjoner
Kok jordskokk i lettsaltet vann til mørt. Skrell 4 gulrøtter og skjær i lange strimler. Blancher i lettsaltet vann i 1 minutt og ha gulrøttene direkte over i iskaldt vann
Kutt så disse i ca to cm lange biter. Kok opp ei stor gryte lettsaltet vann, ha i maks 20 gnocchi og la de trekke rett under kokepunktet til de flyter opp
Begynn med å koke freekeh eller bulgur i godt med lettsaltet vann til den er mør men fremdeles har litt tyggemotstand, typisk 15-16 minutter men det kan variere fra type til type. Mine fileter var ganske lange og smale og var klare etter 8 minutter. Begynn med å koke freekeh eller bulgur i godt med lettsaltet vann til den er mør men fremdeles har litt tyggemotstand, typisk 15-16 minutter men det kan variere fra type til type. Mine fileter var ganske lange og smale og var klare etter 8 minutter