Da er den ferdig kokt. Gjør klar scampien. Ha oppi scampiene. Oppskriften er i utgangspunktet for 2 personer, oppskriften virker lang, men den er MYE lettere enn du tror (vær tålmodig). SCAMPI RISOTTO (ca 20. ca 2 SS Olivenolje3 sjalottløk2 fedd hvitløk2 dl risottoris1 dl hvitvin (jeg brukte det jeg hadde hjemme…men en tørr hvitvin anbefales)2 dl kraft (jeg brukte ande buljong, men kylling buljong kan også brukes)2 dl vann (som skal fylles på etterhvert)en liten klype safranca 100 gr scampisaltpepper. ca 100 gr scampisaltpepper
Norsk sjøkreps servert med asparges, en deilig saus kokt på skallet, og dill, er også godt. VG har nettopp gitt ut et grillbilag, og der finner vi oppskriften på en rett med kylling og scampi
(Bruker du ferdig koktscampi, så kan du tilsette dem de tre siste minuttene. Kjært barn har mange navn, kjempereker, tigerreker, kongereker - blir også blir kalt scampi
Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. - 2 stk hummer, enten levende eller ferdig kokt fra butikken. 2 stk hummer, enten levende eller ferdig kokt fra butikken
♦ Til slutt har du oppi løk/purreløk skjært i skiver og dei rensede rekene (eg rensa reker sjølv, reker i lake eller koktscampi tilsettes på samme måte)