Husk å skylle kantarellene godt før de stekes. Varm en stekepannemed. Kantareller har en særegen og god smak, de passer bra som tilbehør på høsten, og med litt salt, pepper og fløte, blir den kremete, smakfull, mild og god
Børst kantarellene rene for rusk og jord, og stek de først i en tørr stekepanne. De gir fra seg litt vann ved steking, så derfor starter jeg alltid med en tørr stekepanne
Begynn med å ha en god klatt smør i stekepannen, la smøret bli varmt, og stek raskt kjøttet. Stek litt kjøtt av gangen, slik at stekepannen ikke blir avkjølt og kjøttet får fin farge
Sett inn steketermometer på lammelårets tykkeste del (pass på at den ikke treffer benet). Jeg foretrekker ovnsbakte rotgrønnsaker (oppskrift her), stekte kantarellermedfløte (oppskrift her), rørte tyttebær (oppskrift her) og hjemmelaget peppersaus (oppskrift her)
*Ta av skorpene av skivene og lag terninger og legg de på et stekebrett. Så har du litt kantarell,piggsopp eller lignende i fryseren så er dette suppen å lage