Potetene var skjært tynnere enn du anbefalte. Jeg elsker dessuten mat hvor alt skal i en panne, deilige smaker som blander seg, ingenrøring og styr over kasseroller, det er bare å sette iovnen og vente på at den kommer ut klar tilservering
Vask og skjær en aubergineitynneskiver, legg et par skiver nederst i formen, deretter kjøttsaus. Da jeg var liten, så var moussaka en rett med kjøttdeig og potetskiver laget fra en ferdigpakke med poser
Når de er litt avkjølt, skjær de itynneskiver á ½ cm. Smør en ildfast form og dekk bunnen med potetskiver som du pensler med olivenolje eller smeltet smør
Skyll og skjær opp potetene itynneskiver, (la skallet være på) legg skivene på et stekebrett med bakepapir (unngå å legg potetskivene oppå hverandre) deretter pensler du dem med olje
Skrell poteter og skjær dem itynneskiver. Dekk bunnen av den ildfaste formen med potetskiver. La moussakaen hvilei noen minutter når du tar den ut av ovnen
Start med å kutte poteten itynneskiver med en mandolin. Ha potetene imuffinsformer, hell over egg, krydre og avslutt med ost imidten før du setter iovnen
Vask og skrell søtpoteten, og skjær den itynneskiver. Fordel halvparten av kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form, ha over søtpotetskiver, squashskiver, deretter et nytt lag med kjøttfyll, søtpotetskiver og squashskiver
½ chili delt i to og skåret itynneskiver. ( Det kommer selvfølgeliglitt an på ovn også). Denne potetretten har jeg laget som en variasjon over de gode gamle ”Boulanger” potetene