Hver region og hver kokk har sin egen måte å gjøre det på – og gjerne forskjellig ettersom om köftene skal stekes, ovnsbakes, i gryte og hva som serveres til
Du får kjøpt alt du trenger av krydder på en vanlig dagligvarebutikk, men vil du bruke tyrkiske chiliflak (som jeg virkelig anbefaler) må du til en butikk med godt utvalg av internasjonale krydder, ofte kalt innvandrerbutikk
Enkel og rask hverdagsmat av beste tyrkiske merke. Har du vært i Tyrkia har du kanskje sett de mange restaurantene som selger gryteretter og annen mat som står i vannbad
Tyrkiske kjøttboller. eks Tikka Masala, Hummus(kikertpurè), hjemmelaget tacokrydder og meksikansk kyllinggryte, bare for å vise bredden av bruksområdene
Smaken kommer ofte fra to veldig mye brukte basisingredienser i det tyrkiske kjøkken. Retten er inspirert av det tyrkerne kaller sulu yemek, et begrep som referer til alle slags gryter med vann- eller kraftbasert saus som ikke er tyknet og derfor ganske tynn