Det finnes utallige oppskrifter på Bacalao, her er en enkel utgave med bacon og cherrytomater. Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal
Det finnes også oppskrifter på krisebakalao fra andre verdenskrig. Men nå ser bacalao ut til å bli stadig mer interessant rett for stadig flere nordmenn etter at vi som turister har besøkt landene som kjøper norsk klippfisk
NorskBacalao er gjerne potet, løk og klippfisk i en gryte med tomatsaus og olivenolje. Nå skal det sies at i Portugal hvor Bacalaoen har sin opprinnelse finnes det tusentalls av varianter
Og når det er et norsk navn. Eller stoccafisso og bacalao som man sier i Italia. Nå lages det jo bacalao av begge disse tørrfisktypene, Bacalao betyr torsk i Veneto, og stoccafissonavnet brukes over hele landet
Vi lager en bacalao, lutefisk eller rakefisk, med våre beste fiskeslag. Matoppskrift. Selv idag er norskt øl i verdensklasse, og bør derfor ha en plass på nyttårsbordet
Vinen er også herlig til antipasti som carpaccio eller caprese, bugnende sommersalater, sandwicher, moules frites, smaksrike paellaer, bacalao og kremete fiskesupper, pastaretter med pesto eller fløtesaus, samt det du måtte ha lyst til å slenge på grillen av havets frukter, lysere kjøtt og middelhavsgrønnsaker, gjerne toppet med litt urter, hvitløk og en god olivenolje
Det finnes hundrevis, ja sikkert tusenvis av forskjellige oppskrifter paa Bacalao, men fellestrekket er fisk, poteter, løk og paprika kokt i en deilig krydret tomatsaus
Her vil du finne alle de gamle oppskriftene + alle nye som blir postet. Jeg klarte ikke vente, så jeg kjøpte inn et lekkert stykke torskerygg og lagde en herlig variant av den portugisiske retten, som strengt tatt egentlig er norsk
Dybvig var der med Bacalaoen sin. Snart kommer det innlegg om nye iherb greier, oppskrifter og mer. Som "Møzarella" (Norsk mozarella laget på økologisk kumelk)
NorskBacalao. Det er også dette som etter det jeg forstår må være grunnen til at mat forener oss på tvers av kulturer og at de mest velsmakende retter, oppskrifter, råvarer og ingredienser spres over hele verden