Bacalao oppskrift norsk oppskrifter

Ovnsbakt bacalao med cherrytomater og bacon ♪

Ovnsbakt bacalao med cherrytomater og bacon ♪

Det finnes utallige oppskrifterBacalao, her er en enkel utgave med bacon og cherrytomater. Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal
Bacalao med foccachia

Bacalao med foccachia

Det finnes også oppskrifter på krisebakalao fra andre verdenskrig. Men nå ser bacalao ut til å bli stadig mer interessant rett for stadig flere nordmenn etter at vi som turister har besøkt landene som kjøper norsk klippfisk
Bacalao med ekstra umami!

Bacalao med ekstra umami!

Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangen i norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
BACALAO - min vri

BACALAO - min vri

NorskBacalao er gjerne potet, løk og klippfisk i en gryte med tomatsaus og olivenolje. Nå skal det sies at i Portugal hvor Bacalaoen har sin opprinnelse finnes det tusentalls av varianter
Bacalao med trompetsopp

Bacalao med trompetsopp

Og når det er et norsk navn. Eller stoccafisso og bacalao som man sier i Italia. Nå lages det jo bacalao av begge disse tørrfisktypene, Bacalao betyr torsk i Veneto, og stoccafissonavnet brukes over hele landet

HISTORIE I HVER BIT

Vi lager en bacalao, lutefisk eller rakefisk, med våre beste fiskeslag. Matoppskrift. Selv idag er norskt øl i verdensklasse, og bør derfor ha en plass på nyttårsbordet

Vinen som roper sommer

Vinen er også herlig til antipasti som carpaccio eller caprese, bugnende sommersalater, sandwicher, moules frites, smaksrike paellaer, bacalao og kremete fiskesupper, pastaretter med pesto eller fløtesaus, samt det du måtte ha lyst til å slenge på grillen av havets frukter, lysere kjøtt og middelhavsgrønnsaker, gjerne toppet med litt urter, hvitløk og en god olivenolje
Bacalao a la Kakemilla

Bacalao a la Kakemilla

Det finnes hundrevis, ja sikkert tusenvis av forskjellige oppskrifter paa Bacalao, men fellestrekket er fisk, poteter, løk og paprika kokt i en deilig krydret tomatsaus
Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Oppskriftbacalao a la vizcaina (nok til fire personer, med doble eller tredoble gjerne oppskrifta, for retten blir berre betre dagen etter)

Bacalao fra Kristiansund

Bacalao fra Kristiansund er en flott matrett som kobler gode norske råvarer med utenlandske smakssettere
Plaki, gresk fiskerett

Plaki, gresk fiskerett

Smaken kan minne litt om norsk tomatbasert bacalao. Den har enkle ingredienser som det var lett å få tak i over alt, og oppskriftene kan variere
Jukse-bacalao

Jukse-bacalao

Her vil du finne alle de gamle oppskriftene + alle nye som blir postet. Jeg klarte ikke vente, så jeg kjøpte inn et lekkert stykke torskerygg og lagde en herlig variant av den portugisiske retten, som strengt tatt egentlig er norsk

Matstreif 2013

Dybvig var der med Bacalaoen sin. Snart kommer det innlegg om nye iherb greier, oppskrifter og mer. Som "Møzarella" (Norsk mozarella laget på økologisk kumelk)
Umami til folket!

Umami til folket!

NorskBacalao. Det er også dette som etter det jeg forstår må være grunnen til at mat forener oss på tvers av kulturer og at de mest velsmakende retter, oppskrifter, råvarer og ingredienser spres over hele verden