Igår hadde vi Bacalao til middag, og da ble det overskudd på klippfisk. Klippfiskboller, eller Bolinhos som det heter på Portugisisk - er en perfekt tapasrett, eller enkel kveldssnacks
Lager du bacalao, er det en rett som er lett å lage til mange. – Å spise bacalhau, som er det portugisiske navnet på torsk, er en tradisjon, selv om den religiøse forankringen kanskje ikke er så sterk som tidligere, sier forsker Finn-Arne Egeness i Nofima
bacalao som egentlig ikke hører hjemme der ut fra konseptet om gammeldags norsk mat. Det hadde vel vært mer «norsk» å servere klippfisk med tilbehør i stedet for den portugisiske retten
Denne fantastisk gode portugisiske retten laget med norsk klippfisk. Har lenge hatt lyst til å lage Bacalao men det har blitt med tanken rett og slett på grunn av latskap
Jeg klarte ikke vente, så jeg kjøpte inn et lekkert stykke torskerygg og lagde en herlig variant av den portugisiske retten, som strengt tatt egentlig er norsk
Det er mulig inspirasjonen til å lage Bacalao kommer fra en nært forestående tur til Brasil. Uansett – bachalau (som betyr torsk på portugisisk) er i alle fall både utrolig godt og veldig enkelt – og til og med ganske sunt
Akkurat som med bacalao med tomatsaus, har klippfiskbollane kome til oss i dei seinare åra. Klippfiskbollane blir framstilt som ein portugisisk eller brasiliansk spesialitet, under namna bolinhos de bacalhau eller pastéis de bacalhau