Elgfilet oppskrifter

Elgfilet

Elgfilet

800 g elgfilet. Kutt fileten i 2 cm tykke skiver. Pass på at kjøttet har romtemperatur, ta den ut av kjøleskapet ½ time før steking
Hjemmelagde elgkarbonader

Hjemmelagde elgkarbonader

Posted by torill. Tweet. Nå er vi midt i jaktsesongen og mange frysere fylles opp med viltkjøtt. Vi er ikke så heldige at vi har tilgang på viltkjøtt annet enn gjennom butikkene
Viltkjøtt med steinsoppsaus

Viltkjøtt med steinsoppsaus

Elgfilet med tilbehør. På nyttårsaften hadde vi en helt fantastisk god middag med hjortestek, skogsoppsaus, mandelpotetpurè og ovnsbakte rotgrønsaker
Ukemeny Uke 45 – 3.-9.11.

Ukemeny Uke 45 – 3.-9.11.

Posted by torill. Tweet. Jeg er en person som liker å ligge foran, alle arbeidsoppgaver, planer etc må være ferdig lenge før deadline

Elgfilet med kremet sopp

800 g elgfilet , indre, ytre eller entrecôte. (Elg kan byttes ut med hjort, rein storfe eller kalv. Steketid er avhengig av

Elgfilet

Mens grønnsakene stekes, brun elgfileten på alle kanter i olje og smør i varm. Når potetene har ca 20 min av steketiden, sett fatet med elgfileten i. Se del 2 her 800 g elgfilet indrefilet eller mørnet ytrefilet

Elgfilet Provencale

Brun elgfileten på alle sider i olje i en stekepanne. Salt og pepre. La fileten ettersteke under lokk 15-20 minutter

Vertshuset Vita Älgens elgcarpaccio

Med elgfilet blir den også mer eksotisk å servere – og å presentere. 300 g elgfilet. 300 g elgfilet. Vertshuset Vita Älgens elgcarpaccio

Gravet elgfilet

Bruk en form eller fat som passer i størrelse til kjøttet. Bland sukker, salt, pepper og einerbær og strø litt i bunnen av fatet

Råstekt elgfilet med remulade

200 g elgfilet. Salt kjøttet og brun det godt i varm panne på alle sider. La det hvile i 10 min. Skjæres i tynne skiver og anrett på tallerken

Elgfilet

1 1/4 kilo elgfilet. 1. Legg rosinene i rødvinen. 2. Skrell rødløk og skjær i tynne skiver. 3. Sukkeret karamelliseres og tilsettes halvparten av smøret, før løkskivene røres forsiktig inn og varmes til de er blanke

Urtegravet elgfilet

Ha gin over elgfileten. Den urtegravede elgfileten skjæres i tynne skiver og serveres med pæregelé og en søt sennepssaus

Elgfilet gratinert med sopp

Brun soppen i smør, dryss melet over og tilsett væsken. La sausen koke 3-5 minutter. Rør i eggeplommen og la sausen avkjøles